© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gratis nieuwsbrief
Gemeente Niel in de kijker - 2008
Websitebeheerder en fotoreporter Albert De Troch
Uw mening is uiterst belangrijk om aan deze aanvullende website van korte verslaggevingen en fotoreportages van ons Niels gemeentebestuur een meerwaarde te geven. Een overzicht aan te bieden over alles wat er leeft in onze mooie gemeente. In feite, een digitale geschiedenis op te bouwen over het reilen en zeilen binnen onze gemeenschap. Het zou ons dan ook erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden om uw mening te hebben over iets wat u zou kunnen boeien of verder interesseren. Je medewerking te verlenen om aan dit vernieuwend mediacommunicatiemiddel een  meerwaarde te geven wat onze  Nielse digitale geschiedenis betreft die zeker onze dorpsgrenzen overschrijdt. Wenst u ook op de hoogte gehouden worden over het gebeuren in Niel, schrijf u dan in en ontvang onze [ Gratis nieuwsbrief ].
Ons gastenboek en gratis nieuwsbrief
Klik op "Next" om de vorige fotoreportages te ontdekken
Evenementen met een gemeentelijk karakter
____________________________________________
____________________________________________
Dag van de Ambachten - Hamer en vuur
____________________________________________
Samen werken aan veiligheid met de politiezone Rupel
Gemeentelijk nieuwjaarssamenzijn 2008
Nielse zelfstandigen delen geschenken aan klanten uit en lanceren nieuwe webstek
32ste Viering Vrijzinnige Jeugd Niel
Nielse gemeentelijke basisschool begroet haar 200ste kleuter
Hernieuwing samenwerkingsakkoord Rupelstreek
Ontvangst van de nieuwe inwoners in Niel
WK Artistiek Biljarten in woord en beeld
EXPO '58 in het RVT Maria Boodschap Niel
Nielse Erfgoeddag 2008 - Thema 'Wordt verwacht'
Nielse Cultuurdag voor schoolgaande jeugd
Jaar van de wijkwerking voor PolitieZone Rupel
Place du Tertre - Kunst en Liefde in Niel
Composteren is kinderspel... Iedereen kan het aanleren
Huldiging Nielse Kampioenen Topbiljart - Anno 2008
Vervolg reportages 2008
Hoorzitting jeugdbeleid 2008-2010
 • Zondag 17 februari 2008 vond de 'Dag van de Ambachten' plaats. De gelegenheid om de Nielse smid Guy De Bruyne te bezoeken die de deuren van zijn atelier opstelde voor het publiek en demontraties over zijn kunnen gaf [ Verneem meer... ].
 • Tijdens de officiële persvoorstelling, die plaatsvond op 7 februari 2008 Boom, stelde de leiding van de politiezone Rupel haar nieuwste gemeenschapsgerichte politiecampagne voor in aanwezigheid van de burgemeesters van de Rupelgemeenten [ Verneem meer... ].
 • Traditioneel nodigt het College van Burgemeester elk jaar niet enkel de gemeentelijke personeelsleden en mandatarissen uit, maar ook het geheel van de leden van de gemeentelijke basisscholen, de vrijwillige, de lokale politie en de gepensioneerde werknemer.               [ Verneem meer... ].
 • Woensdag 23 januari 2008 werden de winnaars van de eindejaarsactie 2007/2008 georganiseerd door de Raad van Zelfstandigen Niel, uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te komen nemen in de refter van de Gemeentelijke Basisschool aan de Veldstraat 1 te Niel. Tegelijkertijd werd ook hun nieuw opgebouwde webstek voorgesteld om hun leden en klanten nog beter te dienen. [ Verneem meer... ].
 • Op zaterdag 17 mei 2008 vierde de 'Nielse Vrijzinnige Jeugd' haar 32ste feest en werd de 'Oudervereniging voor Moraal' traditiegetrouw ontvangen door het College van Burgemeester en Schepenen [ Verneem meer... ].
 • Tijdens het instapmoment na de paasvakantie, werd op maandagmorgen 7 april 2008 in de gemeentelijke basisschool in de F.D. Rooseveltstraat 26 te Niel, haar 200ste kleuter feestelijk ontvangen. Een historisch record voor deze school [ Verneem meer... ].
 • Op vrijdagnamiddag 14 maart 2008 werd in de conferentiezaal van het ‘Waterfront’, Galileilaan 18 te Niel, de hernieuwing van het samenwerkingsakkoord ondertekend door de vijf burgemeesters van de Rupelstreek [ Verneem meer... ].
 • Op zondagvoormiddag 9 maart 2008 werden de nieuwe inwoners in Niel officieel verwelkomd, in de rotonde van de Gemeente Basisschool, Ridder Berthoutlaan, door het College van Burgemeester en Schepenen [ Verneem meer... ].
 • Tussen 1 en 5 april 2008 vond het '27ste Wereldkampioenschap Artistiek Biljarten' plaats in de droomlocatie van 'San Marco Village' te Schelle alwaar het kruim in die discipline het tegen elkaar opnamen [ Verneem meer... ].
 • In 2008 is het precies 50 jaar geleden dat de wereldtentoonstelling in Brussel plaatsvond. Om dit te herdenken vond vond op zaterdag 12 april 2008 de officiële opnening plaats in het RVT-Niel de tentoonstelling over de geschiedenis van EXPO '58 [ Verneem meer... ].
 • Op zondag 13 april 2008 vond in heel Vlaanderen en Brussel de achtste editieplaats van de 'Erfgoeddag'. In de rotonde van de gemeentelijke kleuterschool konden de geïntereresseerden een ganse tentoonstelling bewonderen onder het thema 'Wordt verwacht' [ Verneem meer... ].
 • De cultuurraad organiseerde op donderdag 10 april 2008 een cultuurdag voor de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Bedoeling is jongeren kennis te laten maken met alle vormen van kunst en cultuur [ Verneem meer... ].
 • Op 18 april 2008 vond in de brandweerkazerne, Dijleweg 5 te Boom, de jaarlijkse 'Lentereceptie' plaats van de lokale politiezone Rupel, die volledig in het teken van de wijkwerking [ Verneem meer... ].
 • De cultuurraad van Niel slaat de handen in elkaar met de Kunstacademie Niel en samen organiseerden zij op zaterdagnamiddag 26 april 2008 'Place du Tertre'. Vanaf 13uur kon men aan de autovrije parking voor de Kunstacademie (hoek Landbouwstraat/Antwerpsestraat) de cursisten en andere kunstenaars aan het werk te zien [ Verneem meer... ].
 • Traditioneel huldigt elk jaar het College van Burgemeester en Schepenen de Nielse kampioenen van de 'Topbiljart' uit in het gemeentehuis. Gezien de actuele verbouwingen aan het huidige gemeentehuis vond dit jaar deze plechtigheid plaats op zaterdag namiddag 17 mei 2008 in de Rotonde van de Gemeentelijke Basisschool in de Ridder Berthoutaan [ Verneem meer... ].
 • De Nielse Adviesraad voor Leefmilieu (NAL) heeft naast het station een compost demonstatieplaats aangelegd, die op zondag 27 april 2008 officieel ingehuldigd werd. Vanaf nu kan elke Nielenaar het composteren aanleren en dit op eigen ritme en naar eigen noden.     [ Verneem meer... ].
 • Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Nielse 'Jeugdraad' en jeugdschepen Tom De Vries op vrijdagavond 7 maart 2008 in het jeugdhuis 'Jokot', een openbare hoorzitting over het jeugdbeleid [ Verneem meer... ].
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Keer terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van onze website
Ga naar volgende pagina
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement
Ontdek de fotoreportage over dat evenement