© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Overzicht in woord en beeld - Persbericht van dinsdag 8 juli 2008
Sinds begin van de maand juli 2008 is de gemeente Niel spijtig genoeg een bloeiende handelszaak armer. De slagerij 'Desender-Van Weert', gevestigd op de hoek van de Emile Vanderveldelaan en de Heideplaats heeft na dertien jaar definitief haar deuren gesloten. Niet omdat hun handelszaak niet rendeerde, maar om een nieuwe en grotere culinaire zaak op te starten in Merksem.
Korte nieuwssprokkels
Afscheid van zaakvoerders van 'Slagerij Desender-Van Weert'
Nielse Middenstandsraad neemt afscheid van een trouwe medewerker
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Kort overzicht van dit afscheid in beeld
Enkele archiefbeelden alsook een selectie van enkele momentopnamen (14 foto's) opgenomen tijdens het
afscheidsfeestje georganiseerd door het bestuur van de Middenstandsraad Niel kan u ontdekken in ons
[ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Wenst u meer te vernemen over de 'Raad van Zelfstandigen Niel', dan kan u steeds contact opnemen met zijn voorzitter:
Silvester Van der Velde, Antwerpsestraat 131 te 2845 Niel - Tel. 03-888.14.54 - E-mail: broodboetiekniel@skynet.be - Webstek: www.middenstandsraadniel.be.
Meer informatie
Op woensdagavond 2 juli 2008 had de voorzitter de bestuurleden van de Nielse Middenstandsraad op een spoedvergadering uitgenodigd om er officieel het ontslag van hun ondervoorzitter Philippe Desender voor te leggen. Deze bestuursvergadering vond plaats in de kleine vergaderzaal van  café 'Den Tighel' in de Dorpsstraat te Niel. Wat Philippe niet wist, maar wel de andere bestuursleden, was dat het in feite om een nepvergadering ging. Het bestuur van de Raad van Zelfstandigen, in tegenwoordigheid van Tom De Vries, schepen voor de lokale economie en midden-stand, hielden er aan om hun trouwe medewerker een passend afscheid te bezorgen. Tijdens deze korte vergadering kreeg Philippe een geschenk aangeboden en zijn echtgenote Ilse in de bloementjes gezet. Het afscheid werd daarna aan de toog van het café gevierd verder gevierd met een passend natje.
Het bestuur van de Nielse Middenstandsraad hield eraan om een afscheidsgeschenkje te overhandigen aan hun trouwe medewerkers Philippe en Ilse.
Korte reactie van de voorzitter van de Raad van Zelfstandigen Niel
"Voor de Raad van Zelfstandigen Niel betekend het vertrek van Philippe en zijn echtgenote Ilse een groot verlies. We verliezen niet enkel goede vrienden, maar ook trouwe medewerkers waarop men volop kon rekenen. Philippe was, zoals men zegt, bijna mijn 'rechter hand'. Zoals Gregory Huygelen, vertegenwoordiger en contactpersoon van de 'markt-kramers' in Niel, was Philippe Desender een fantastische persoon om mee samen te werken. We zullen hem zeker missen, maar ik wens hun in naam van de Nielse middenstandsraad veel succes toe in hun nieuwe handelzaak in Merksem", vertelt ons Silvester Van der Velde, voorzitter van de 'Raad van Zelfstandigen Niel'.
Slagerij 'Desender- Van Weert'
Philippe Desender (39) geboren en getogen in Diksmuide en zijn echtgenote Ilse Van Weert (39) geboren en getogen in Oostmalle, zijn de fiere ouders van Jefke (15) en Ben (18). Op 25 oktober 1997 hebben zij de slagerij 'Desender-Van Weert' opgestart en hebben er een bloeiende handelzaak van gemaakt. Alvorens deze zaak op te starten was Philippe gedurende drie jaar zelfstandig beenhouwer in de toenmalige 'Nopri' in de Antwerpsestraat in Niel dat sindsdien een 'Carrefour' geworden is. Aangezien hun jongste zoon Jefke, die momenteel student is en voor slagertraiteur studeert in de bekende hotelschool in Diksmuide en later mee in de zaak van zijn ouders wil instappen, werd er toekomstgericht beslist om een nieuwe en grotere handelszaak over te nemen in Merksem. Philippe Desender was ook heel actief als onder-voorzitter van de Nielse Middenstandraad en kon ook steeds rekenen op het organisatietalent van zijn echtgenote Ilse tijdens de diverse evenementen georganiseerd door deze Raad van Zelfstanden.
[ Lees interview van Philippe Desender ]
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Afscheid van een trouwe medewerker
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Silvester Van der Velde, voorzitter van de Nielse Middenstandsraad
Bezoek de webstek van de Gazet van Antwerpen
Lees het interview van Philippe Desender