© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Persbericht van dinsdag 13 mei 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
Op zondag 4 mei vond de plechtige communie, ook wel 'Het Heilig Vormsel' genoemd, plaats in de kerk 'Onze Lieve Vrouw' in Niel. Sacrament toegediend aan kinderen rond de 12 - 14 jaar, die getuigenis afleggen van het christelijke geloof... Een dag om niet meer te vergeten.
Korte nieuwssprokkels
Plechtige communie - Anno 2008
Een eeuwenlange katholieke traditie
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Overzicht van deze plechtige communieviering in beeld
Een selectie van enkele opgenomen momentopnamen (16 foto's) in de OLV-kerk in Niel tijdens deze
plechtige communieviering kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het
flitsende fototoestel te klikken.
Annetta BRITS, catechismusverantwoordelijke
F.D. Rooseveltstraat 11 - 2845 Niel
Tel. 03-290.93.17 - Email: olv.niel@parochies.kerknet.be
Voor verdere informatie kan u steeds contact opnemen met:
Onze Nielse communicanten
De voorbereidingen op de plechtige communie zijn meestal zeer groot. Samen met het doopsel en de eucharistie vormt het sacrament van het vormsel het geheel van de drie initiatiesacramenten van de Rooms-katholieke Kerk. Het helpt de vormeling door woord en daad getuigenis af te leggen van het christelijke geloof. De plechtige communie ook wel het Heilig Vormsel genoemd is voor de jongen of het meisje uit het zesde studiejaar toch wel een belangrijke gebeurtenis na de doop en de eerste communie. Tijdens de plechtige communie doen de kinderen de belofte om een goede Christen te zijn.
Aerts Kenneth, Alexander Faber, Baeyaert Nathalie, Biermans Kim, Braeckmans Shauni, Brits Inge, Brits Jeroen, De Smedt Stefanie, Dubois Jan, Corcelis Brent, De Decker Lore, De Strycker Nathan, De Troetsel Isabel, De Wilde Glenn, Dommershausen Alexander, Faber Thijs, Hellemans Jordan, Hellemans Rowan, Helsen Elena, Huyck Jessy, Janssens Roy, Koeck Katrien, Lenie Laura, Mampaey Yannick, Maximus Gerben, Mertens Jade, Pintens Tibby, Plettinckx Angelo, Roca Arno, Rollenberg Bjorn, Sas Maaike, Serneels Judy, Struelens Yannick, Van Der Rauwelaert Arno, Van Hassel Estelle, Van Hassel Sara, Van Linden Talitha, Van Oirschot Naomi, Van Ranst Jeroen, Van Vlasselaer Jasper, Verbruggen Sofie, Verschueren Thaissa, Vinck Brody, Vinck Jessica, Vojtik Stefanie en Wouters Dorien.
De plechtige communie, een dag om niet meer te vergeten
Vaak wordt de achterliggende waarde van de plechtige communie vergeten door het grote feest en de vele pakjes waar ze al maanden van dromen. De voorbereiding van de plechtige communie is voor de ouders ook niet onderschatten. De communiekaarten ontwikkelen en bestellen, het bestellen van het eten bij de traiteur, de drank, het aankopen van de kledij, enz. Na het heilige vormsel barst het feest uit met vrienden en familie en komen de langverwachte pakjes, het lekkere eten en drinken, het afsnijden van het hoofd van het ijslam enz. Voor sommige mensen is het Heilig Vormsel een klein trouwfeest.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Groepsfoto van onze Nielse communiecanten
Klik hier om de fotoreportage te ontdekken