© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniquévan 30 juni 2008
Zoals we al in een vorige berichtgeving vermelden, heeft de Nielse Adviesraad voor Leefmilieu
(NAL) sinds april van dit jaar achter het gemeentemagazijn in de stationstraat te Niel een compost demonstratieplaats aangelegd [ Verneem meer... ].
Korte nieuwssprokkels
Compostmeesters demonstreren hoe composteren
Thuis composteren heeft vele voordelen
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Overzicht van deze opendeurdag in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen (22 foto's) opgenomen tijdens deze opendeurdag georganiseerd
door de milieudienst van Niel kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende
fototoestel te klikken.
Hebt u interesse en wilt u meer vernemen over het thuis composteren, aarzel dan niet om contact op te nemen met milieuambtenaar Lieve JANSSENS, correspondentieadres: Gemeentehuis Niel - Dorpsstraat 26 te 2845 Niel - Tel. 03-888.34.64 - E-mail: lieve-janssens@telenet.be - Webstek: www.milieuraad/niel.be.
Meer informatie
Zaterdagmorgen 21 juni 2008 hield de gemeentelijke milieudienst tussen 10 en 12 uur een opendeurdag. De ideale gelegenheid om aan de opgekomen geïnteres-seerden hun onlangs aangelegde biologische groeten-, kruiden en bloementuin voor te stellen. Bovendien werd door de compostmeesters de nodige uitleg verstrekt over hoe men het best kan composteren en over de juiste manier van aanpakken. De bedoeling is er om er één keer per maand, hetzij op de derde zaterdag van elke maand, samen te komen en ervaringen uit te wisselen.
Tijdens de 'Opendeurdag' georganiseerd door de milieudienst van Niel, kwamen heel wat geïnteresseerden er een kijkje nemen. Zij kregen door de compostmeesters de nodige uitleg verstrekt over hoe composteren en hoe deze moet aangepakt worden.
Enkele nuttige en interessante internetadressen
De gemeente Niel wil samen met zijn inwoners aan een beter beleid werken wat leefmilieu betreft. Een goed afvalbeheer speelt daarin een belangrijke rol. Sinds de lente zijn ook de activiteiten in de tuin weer opgestart. Dit brengt ook meer groenten-, fruit en tuinafval met zich mee. Veel mensen koppelen het nuttige aan het aangename, en helpen het GFT-afval te verminderen door zelf te composteren. Als beloning krijgen zij gezonde meststoffen voor de tuin.
Opendeurdag bij de Nielse compostmeesters
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Demonstratie van hoe men moet composteren
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Lieve JANSSENS, milieuambtenaar gemeente Niel
Raadpleeg regelmatig onze Nielse nieuwssprokkels