© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
Persbericht van dinsdag 12 februari 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
De vzw 'Computerclub Monitor Niel' is ontstaan in de maand november 1989 en was oorspronkelijk een studentenclub gevestigd in Hemiksem. In 1992 is deze computerclub overgewaaid naar Niel en heeft sinds 1998 haar klaslokalen gevestigd in de Gemeentelijke Basisschool in de Veldstraat.
Korte nieuwssprokkels
Computerklassen in Niel
Attentievolle leerlingen tijdens de computerklas "Exel".
Deze Nielse computerclub bestaat uit een mengeling van beginnelingen, PC-newbies genoemd en uit gevorderden, PC-freaks genoemd volgens sommige leden. Deze computerclub bestaat actueel uit 79 leden gaande van 20 tot 75-jarigen. Het aantal aangesloten leden groeit jaar na jaar. Volgens de voorzitter-penningmeester Jhonny Van Dam (35) waren het in begin overwegend mannen die zich aansloten. Vijf à zes jaar geleden waren het hoofdzakelijk 50-plussers die les kwamen volgen. De laatste twee jaar is het vrouwenaantal, met de komst van het digitale fototoestel, fors gestegen zodat actueel de helft van de leden uit vrouwen bestaan.
Dé computerclub bij uitstek in de Rupelstreek
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Fotoreportage en beeldverwerking
Tijdens ons bezoek aan de computerklassen op zaterdag voormiddag 9 februari 2008, werden enkele
sfeeropnamen gemaakt (11 foto's), waarvan u een selectie kan weervinden in ons [ Fotoalbum ], of door
op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Voor verdere informatie kan u steeds contact opnemen met:
Jhonny Van Dam, voorzitter-penningmeester - E-mail: jhonny.bestuur@monitorniel.be
Patrick Van Doorslaer, secretaris - PR - Webmaster - E-mail: patrick.bestuur@monitorniel.be
Of door een bezoek te brengen aan hun website: www.monitorniel.be.
Computerklassen
Elke 2de zaterdag van de maand van 10u00 tot 12u00, worden er lessen gegeven aan de grotere werkroepen (bestaande uit een 10-tal leden). Op de eerste verdieping van de school krijgen de leerlingen dit jaar sinds september initiatie van het computerprogramma 'Exel'. "Met Exel kun je meer doen en heel wat cursisten van in de zestig en een stuk in de zeventig volgen de lessen" vertelt ons Johnny Van Dam. "Iedere zaterdag zak ik naar de computerclub af om wat bij te leren", zegt de 77-jarige Flor Serrien.
Computers en programma's uittesten in groepsverband
Tegelijkertijd kan men op de benedenverdieping de verschillende computerprogramma's uittesten of computerproblemen in groepsverband proberen op te lossen. Vanaf 13u30 tot 15u30 wordt aan de beginnelingen de basisbegrippen bijgebracht van wat een computer is en hoe men het Internet kan gebruiken. De verschillende werkgroepen beschikken over een 10-tal computers die aangesloten zijn met een Internetverbinding. Dit alles gebeurt in een familiale sfeer waarbij iedereen zich kent, voegt de secretaris van de club, Patrick Van Doorslaer eraan toe.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Attentievolle leerlingen tijdens de computerklas Exel
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken