© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Persbericht van dinsdag 25 maart 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
De Nielse culturele vereniging 'Davidsfonds', lid van de Cultuurraad, pakte op dinsdagavond 18 maart 2008 met totaal iets nieuw uit. Een wandeling door de gemeente Niel met een historische achtergrond.
Korte nieuwssprokkels
De Nacht van de Geschiedenis in geuren en kleuren
Een wandeling door Niel met enkele culinaire stopplaatsen
Foto en beeldverwerking: Suzanne DE LEEUW
Wenst u meer te nemen over de georganiseerde activiteiten van deze culturele vereniging, aarzel zeker niet om contact op te nemen met voorzitter Willy Scholiers, Voorzitter van het Davidsfonds Niel - Dorpsstraat 35 te 2845 Niel - Tel. 03-888.44.68.
Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij:
Onder leiding van de gidsen Vic Van Dyck en Jan De Troetsel, allebei begaan met het Niels erfgoed, organiseerden zij, met muziek op de kop, een drietal symbolische belangrijke sites door de gemeente. Sites die min of meer verband houden met oude culinaire specialiteiten. De gidsen Vic en Jan zorgden dan ook voor de bijhorende historische verwijzingen en natuurlijk werd er dan ook ter plaatse van deze specialiteiten geproefd. Na de wandeling trokken de talrijk opgekomen deelnemers naar café 'Den Tighel', Dorpsstraat te Niel waar de slotmanifestatie plaatsvond. De onder-tussen wereldberoemde oud-Nielenaar Raymond Wyckmans, hield er een betoog over oude dorpsfiguren, 'schavakkevangers' en andere toogpraat. Paul Boen pakte uit met zijn 'Jeugdmijmeringen, sentiment, belevenissen en deugnieterijen'. Als toemaatje konden de deelnemers 'Schep van Trien' proeven bij een frisse pint.
Genieten van de 'Schep van Trien' met bijhorende pint
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
De Nacht van de Geschiedenis in geuren en kleuren