© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Persbericht van dinsdag 1 juli 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
Op de eerste dag van de zomervakantie organiseert het wijkcomité 'Den Driehoek', genoemd naar
de figuur die hun straten, Emile Dewittstraat - de Aimé De Langlestraat en een gedeelte van de Antwerpse-straat vormen, traditiegetrouw haar jaarlijks straatfeest.
Korte nieuwssprokkels
Wijkcomité 'Den Driehoek' organiseert haar vierde wijkfeest
De bestuursleden van dit wijkcomité
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Kort overzicht van dit wijkfeest in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen (26 foto's) opgenomen tijdens dit wijkfeestje kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Wenst u meer te vernemen over dat wijkcomité of over haar toekomstige activiteiten, dan kan u steeds contact opnemen met de voorzitter Victor BOEYNAEMS, Antwerpsestraat 153 te 2845 Niel - GSM: 0476/723.564 - E-mail: victorboeynaems@telenet.be.
Meer informatie
Het bestuur van dit wijkcomité bestaat uit: Victor Boeynaems (voorzitter), Marc De Graef (ere-voorzitter), Aline Jacobs (secretaris), Gaby De Kinder (penningmeester), de bestuursleden Eric De Pauw, Tom Helleboogh, Stefan Abts, Julia Verest, Hugo en Nadine van hun vergaderlokaal café 'Olijftak'. Tijdens hun activiteiten kan het bestuur nog rekenen op een tiental vrijwillige en onbezoldigde medewerkers.
Voorgeschiedenis in een notendop
Tijdens het voorjaar in 2005 sloegen enkele wijkbewoners van de Emile Dewittstraat de handen in elkaar om een wijk-feestje uit te bouwen en dit in samenwerking met de aanpalende straten. Zo werd: 'Den Driehoek' boven de doopvont gehouden onder het voorzitterschap van Marc De Graef. Hun eerste wijkfeest vond dan ook plaats in datzelfde jaar op 2 juli. De bedoeling van het wijk- of straatfeest is om op een rustige en ongedwongen manier beter kennis te maken met de buren. Gezien dit buurtinitiatief een succesformule leek te zijn, werd er beslist om er elk jaar mee door te gaan. Wegens een te druk agenda was Marc De Graef dan ook verplicht de fakkel van zijn voorzitterschap door te geven. Begin van de maand januari 2008 werd Victor Boeynaems verkozen als nieuwe voorzitter.
De bestuurleden en organisators van het straat- of wijkfeest 'Den Driehoek' Niel.
De vierde editie op een rij was opnieuw een succes
Op zaterdag 28 juni 2008 was de Emile Dewittstraat voor de gelegenheid vanaf de namiddag tot de late avond afgesloten voor alle verkeer. Zoals de vorige edities was ook dit jaar het College van Burgemeester en Schepenen uitgenodigd om het straatfeest officieel te openen. Het vierde wijkfeest van 'Den Driehoek' was ook dit jaar een schot in de roos: een uitstekend weertje, veel volk en de sfeer van de grote dagen. Voor het eerst werd een rommelmarkt aan het feestje gekoppeld en ook deze vernieuwing was een meevaller. 'DJ Warre' zorgde voor de nodige sfeer en de 'danslustigen' kwamen aan hun trekken. Voor de bezoekers was er een terras voorzien waar men kon genieten van een frisse pint met een bijhorend hapje. Zoals de vorige jaren werd ook dit jaar aan de allerkleinsten onder ons gedacht met een kinderanimatie. De kinderen konden zich uitleven in het springkasteel, zich laten schminken of mochten op de straat krijttekenen aanbrengen.
Reactie van de voorzitter van het wijkcomité
"Onze eerste rommelmarkt is een succes te noemen en de ongeveer 20 deelnemers zijn tevreden en willen zeker de volgende keer terug deelnemen. De deelnemers waren personen van de wijk maar ook uit andere wijken, die door flyers op naburige rommelmarkten in onze wijk zijn terechtgekomen", vertelt ons Victor Boeynaems als fiere voorzitter.
Het wijkcomité 'Den Driehoek' dankt dan ook hun sponsors
Een straat- of wijkfeest organiseren wordt dan ook vergemakkelijkt als het bestuur op gulle en bereidwillige sponsors kan rekenen. Daarom dankt het wijkcomité ook hun sponsors die er mede voor gezorgd hebben dat hun wijkfeest een succesformule was. Deze sponsors zijn: Relaxcafé 'Rendez-vous', Elegance, CMP, Jef Sanitair, Café 'D'a Statie', Euro-Events, Café 'Den Tighel', Meubelen 'Sinjoor', Supermarkt GB, Rijwielen 'De Meester', Optiek Engelen, Slagerij Deckers, Optiek 'De Landtsheer', Apotheek Moens, De Kaashoek, Den Baron Rik, Bakkerij 'Venus', Frituur ''t Pleintje', Bakkerij 'Van Der Velde', Hondenkapsalon 'Max', Diselco, Mazda Sven Janssens, Apotheek Nerincks, Kapsalon Johan, Tuinaanleg AHD, Pitta 'Cairo' en Café 'Olijftak'.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
De bestuurleden en organisators van het straat- of wijkfeest Den Driehoek Niel
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Victor Noeynaems, voorzitter van het wijkcomité Den Driehoek Niel
Raadpleeg regelmatig onze Nielse nieuwssprokkels