© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
Persbericht van dinsdag 19 februari 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
Op woensdagavond 13 februari 2008 brachten wij een bezoek aan het tekenatelier en het 3-dimentioneel atelier (beeldhouwen/boetseren) van de Kunst Academie Niel vzw, afgekort K.A.N., gevestigd te Niel, Landbouwstraat 2.
Korte nieuwssprokkels
De wereldtentoonstelling 'Expo 58'
Volgens Diego Joosten, directeur van de school, heeft de K.A.N. tot doel de kunstzinnige plastische creativiteit van de bevolking, voornamelijk deze van Niel, te verhogen. Zij doet dit door onderricht en vorming. Concreet gebeurt dit door het inrichten van diverse ateliers die geleid worden door gediplomeerde leerkrachten die zelf hoger kunstonderwijs hebben gevolgd.
Doel en werking van deze vereniging
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Fotoreportage en beeldverwerking
Een selectie van enkele opgenomen sfeerbeelden (33 foto's) tijdens ons bezoek aan de Kunstacademie van
Niel kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Voor verdere informatie kan u steeds contact opnemen met:
Diego Joosten, directeur van de K.A.N.
Correspondentieadres: Landbouwstraat 2 te 2845 Niel
Tel. 03-844.70.59 - Fax: 03-88810.54 (Gemeentehuis Niel)
E-mail: diego.joosten@telenet.be
De wereldtentoonstelling onder de noemer 'Expo 58' die dit jaar een halve eeuw geleden in Brussel plaatsvond, zou het thema worden van het tekenatelier. Nielenaar Hugo Ansems, een pentekenaar bij uitstek, nam deze gelegenheid te baat om de leerlingen van de Nielse Kunstacademie uit te nodigen een vrije en individuele oefening uit te werken in het kader van deze tentoonstelling en meer bepaald over het 'Atomium'. Hun tekeningen van open interpretatie en expressie, zullen daarna aan het publiek tentoongesteld worden tijdens de doorlopende tentoonstelling "Expo 58" door Hugo Ansems, waarvan de officiële opening zal plaatsvinden op zaterdagnamiddag 14 april 2008 om 14 uur in het Woon- en Zorgcentrum Maria Boodschap vzw, Broeklei 1 te Niel.
Een tekening in het kader van Expo '58
De avondklassen van het tekenatelier
Elke woensdagavond van 19 uur tot 21 uur kunnen zowel de beginnelingen als de gevorderden terecht in het tekenatelier alwaar zij diverse technieken kunnen aanleren. Er bestaat ook de mogelijkheid tot portret- en modeltekenen.
Ter herinnering...
Expo 58 was een wereldtentoonstelling in Brussel. Zij vond plaats van 17 april tot en met 19 oktober 1958 in het Heizelpark. Het was de twaalfde wereldtentoonstelling die in België plaatsvond en de eerste na de Tweede Wereldoorlog (de vorige was georganiseerd in 1939 in New York). Daardoor stond ze volledig in het teken van het geloof in vrijheid en vooruitgang, dat zo kenmerkend was voor de jaren vijftig en zestig. Het park werd in een recordtempo opgebouwd, door bijna 15.000 arbeiders die in slechts drie jaar een gebied van 2 km² volbouwden in het Heizelpark, in het noord-westen van Brussel. Het terrein was het bekendst om het Atomium, een stalen constructie opgebouwd uit negen gigantische bollen die samen een 165 miljard keer uitvergroot ijzerkristal uitbeelden. Oorspronkelijk was het Atomium bedoeld om slechts gedurende de Expo overeind te blijven, maar het bleek dermate populair dat het nooit tot een afbraak gekomen is. Na jaren van verval werd het recent grondig gerestaureerd en is het sinds februari 2006 weer open voor het publiek. Vandaag is het samen met Manneken Pis en de Grote Markt een van de bekendste toeristische trekpleisters van Brussel. Meer dan 42 miljoen mensen bezochten de wereldtentoonstelling, die door koning Boudewijn werd geopend met een oproep tot vrede en sociale en economische vooruitgang [ Verneem meer over deze wereldtentoonstelling... ].
Infobron: Wikipedia
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Actieve leerlingen van het tekenatelier
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken