© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Persbericht van dinsdag 3 juni 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
In één van de vorige fotoreportages over de wereldtentoonstelling onder de noemer van 'Expo '58' dat precies 50 jaar geleden in Brussel plaatsvond, om deze te herdenken kan men in het Woon- en Zorgcentrum RVT Maria Boodschap, Broeklei 1 te Niel, een lokale tentoonstelling bewonderen in betrekking met deze wereldgebeurtenis. Tentoonstelling die nog loopt tot en met 15 juni 2008 [ Verneem meer... ].
Korte nieuwssprokkels
Nielse scholen bezoeken tentoonstelling over Expo '58
Gemeenteschool op bezoek
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Overzicht van dit kinderbezoek in beeld
Een kleine selectie van enkele momentopnamen (15 foto's) tijdens dit schoolbezoek kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Wenst u verdere informatie over deze tentoonstelling, neem dan gerust contact op met Hugo Ansems
Molenstraat 24 - 2845 Niel
Tel. 03-888.24.30
Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij:
Op donderdagnamiddag 29 mei 2008 was het de beurt aan de leerlingen van het 1ste leerjaar van de gemeentelijke basisschool Niel. Onder begeleiding van hun klastitularis Annick Clement, brachten 18 van haar leerlingen een cultuurbezoekje aan de Nielse tentoonstelling over 'Expo '58'. Met open mond luisterden zij naar de gedetailleerde uitleg verstrekt door hun gelegenheidsgids Hugo Ansems. Geboeid en opmerkzaam tijdens het ganse bezoek, hoewel heel abstract voor hun tijd, vonden zij het heel leerzaam van wat er hun vertelt werd over deze wereld-tentoonstelling die 50 jaar geleden plaatsvond.
Expo '58 tentoonstelling in Niel... een succes
Volgens de organisator Hugo Ansems was er op de officiële opening van deze tentoonstelling 150 geïnteresseerden present. Tot vandaag zijn er al ongeveer 600 personen op bezoek geweest, wat toch een zekere interesse aantoont. Ook de verschillende Nielse scholen, zoals de Sint-Hubertusschool en de gemeentelijke basisschool hebben al de tentoonstelling bezocht. De kinderen zijn meer dan geïnteresseerd van wat er toen in 1958 plaatsvond. Voor onze gemeente is deze lokale tentoonstelling een waar succesverhaal, vertelt ons een fiere organisator [ Verneem meer... ].
Reactie van de klastitularis
"Laat ons stellen dat al onze kinderen het 'Atomium' in Brussel al gezien hebben, maar ze hebben maar weinig weet van wat er toen in 1958 tijdens de wereldtentoonstelling teweegbracht voor België. Een grote stap op technologisch- en cultuurgebied. Men ziet goed aan dat de aanwezige kinderen heel geboeid meeluisteren en er iets van opsteken" laat Annick Clement ons weten.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Groepsfoto van de leerlingen van het 1ste leerjaar van de gemeentelijke basisschool Niel
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Organisator Hugo ANSEMS
Raadpleeg regelmatig onze Nielse nieuwssprokkels