© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van 22 juli 2008
Woensdagavond 16 juli 2008 was het verzamelen geblazen voor het chirolokaal van de 'Meisjeschiro Niel'. Een dertigtal meisjes van 12 tot 18 jaar vertrokken nog dezelfde avond voor een tiental dagen, gepakt en gezakt op 'kamp' naar Visegrád, dichtbij Budapest in Hongarije. Zij worden op deze reis begeleidt door hun acht leden tellende dynamische leidingsploeg. Om deze reis te organiseren werd er beroep gedaan op de organisatie Jeka die reizen organiseert voor groepen. Deze reisorganisatie verhuurt tevens huizen in het buitenland en organiseert diverse activiteiten waaruit men vrijblijvend kan kiezen.
Meisjeschiro Niel
De meisjeschiro Niel gaan op kamp naar Hongarije
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Kort overzicht van dit vertrek in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen (18 foto's) alvorens het vertrek van de Meisjeschiro Niel naar Hongarije
kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Indien u meer wenst te vernemen over deze Nielse jeugdbeweging kan u steeds contact opnemen met de hoofdleiders Sarah Lauwers, Stationstraat 72 te 2845 Niel - E-mail: sarie_mowgli89@msn.com of met Griet Vermant, Oudstrijdersstraat 22 te 2845 Niel -
E-mail: griet_vermant@hotmail.com - Webstek: www.meisjeschironiel.moonfruit.com.
Voor verdere informatie
De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België. Ze bestaat uit een klein duizend groepen en een regionale en Vlaamse structuur die deze groepen ondersteunt. De Chirogroepen willen alle kinderen en jongeren in hun vrije tijd samenbrengen, zonder onderscheid. Via spel willen ze hen ervaringen laten opdoen, leren samenleven, een kijk bieden op zichzelf en op de wereld.
De Meisjeschiro Niel bestaat al 62 jaar
De meisjeschiro werd opgericht in 1946 en bestaat ondertussen al 62 jaar. Deze jeugdbeweging behoord tot het gewest Rupel in het Verbond Mechelen. Hun clublokaal is gevestigd achter de grote speelplein van de St-Hubertusschool. Men kan hun lokaal ook bereiken via het kleine weggetje in de Emile Dewittstraat in Niel. Met een enthousiaste leidingsploeg zorgen zij steeds voor boeiende en toffe activiteiten. Buiten de zondagen organiseren zij ook nog weekends of een kamp. Alle meisjes tussen 6 en 18 jaar oud zijn bij hun welkom. Ze worden per leeftijd onderverdeeld in 6 groepen, met elk hun eigen kleur, figuurtje en leiding.
Korte voorgeschiedenis in een notendop
Om de vier jaar op buitenlands kamp
De meisjeschiro van Niel gaat elk jaar op kamp met kinderen van 6 tot 18 jaar. Om de vier jaar gaan de oudste afdelingen (van 12 tot 18 jaar) op buitenlands kamp. Tijdens vorige edities gingen zij al op bivak naar Kroatië-, Ierland en Tsjechië. Dit jaar, tussen 16-27 juli is de bestemming Hongarije. Uiteraard worden de allerkleinsten ook niet vergeten. Tussen 2-9 augustus gaan zij op kamp naar Neeroeteren.
Op zondag 7 september 2008 kan u ook vanaf 14u00 een bezoekje aan de Chiro Niel. Voor de meisjes is dat hun Chirolokaal in de Emiel Dewittstraat 30B te Niel en voor de jongens in hun Chiro-lokaal in de Kerkstraat 3 te Niel. Iedereen is uiterst welkom!
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Nog vlug een groepsfoto alvorens naar Hongarije te vertrekken
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
De Meisjeschiro van Niel