© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
Persbericht van dinsdag 18 maart 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
De petanqueclub onder de noemer 'Kraaibos' is ontstaan in 2001 en werd onder de doopvont gehouden door de toenmalige burgemeester Jean De Borger (+). Deze Nielse petanqueclub bestaat uit een 45-tal leden, hoofdzakelijk 50 plussers gaande van 60 tot de 80 lentejaren die deel uitmaken van de gepensioneerdenbond S-plus (Seniorenvereniging van de Socialistische Mutualiteiten).
Korte nieuwssprokkels
Nielse senioren amuseren zich bij de petanqueclub Kraaibos
Hun oefenterrein
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Fotoreportage en beeldverwerking
Een beeldselectie van onze opgenomen momentopnames (29 foto's) tijdens onze bezoek aan deze meer dan
sympathieke seniorenclub kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende
fototoestel te klikken.
Voor verdere informatie kan u steeds contact opnemen met:
Wilt u meer vernemen over deze seniorensportclub kan u steeds contact opnemen met de voorzitster Marie-José Van Herrewegen, Hamelstraat 22 te 2845 Niel - Tel. 03-888.70.96 - E-mail: robertdebelder@telenet.be. De petanqueclub die aangesloten bij de sportfederatie (S-sport) vraagt aan hun leden 5 euro op jaarbasis. Voor deze prijs zijn de leden ook automatisch verzekerd van en naar huis (te voet of per fiets) en tijdens het spel.
Een woordje uitleg over deze sport
Oorspronkelijk tijdens de zomermaanden oefenden onze senioren op de terreinen van de Sporthal Niel. Tijdens de regendagen was het natuurlijk moeilijk om buiten te spelen. Om toch maar hun sportieve hobby verder te kunnen uitoefenen, moesten zij uitwijken naar de lokalen van de 'Petanqueclub Niel' in de Antwerpsestraat (achter de GB), die sindsdien hun wekelijkse stek is geworden. Iedere donderdag-namiddag komen onze senioren samen voor een partijtje petanque. Naar gelang de weersomstandig-heden kan men er zowel in openlucht als overdekt worden gespeeld. Hoewel onze senioren niet aan competitiewedstrijden deelnemen en louter voor hun plezier spelen, gaat her er soms hard, maar steeds sportief aan toe. “Na twee uur petanque smaakt een verfrissing of een pintje bijzonder goed”, lacht voorzitster Marie-José Van Herrewegen (66).
Petanque (Frans: pétanque) is een balsport die in Nederland ook vaak 'jeu de boules' wordt genoemd. Petanque is echter een vorm van jeu de boules, waar de laatste term alle spellen omvat die met metalen ballen worden gespeeld. Petanque komt van "pied tanque" dat "voeten tezamen" betekent. Bij petanque is het de bedoeling om de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (de but) te werpen of te rollen. De afstand van de cirkel (van waaruit de spelers werpen) tot de but kan variëren van 6 tot 10 meter. Het spel kan op elke ondergrond worden gespeeld, maar vaak wordt er gekozen voor een ondergrond van zand of (grof) grind. In Frankrijk beleeft de sport zijn grootste populariteit, met 480.000 bondsleden, en ongeveer 17 miljoen vrijetijdsspelers.
Onze Nielse senioren in volle actie
Bron: wikipedia
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Onze Nielse senioren in volle actie
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Voorzitster Marie-Josť Van Herrewegen