© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Overzicht in woord en beeld - Persbericht van maandag 21 april 2008
Dat de gemeente Niel bekend staat voor een rijk cultuur- en verenigingsleven is al lang geweten. Op zondag 20 april 2008, stonden er in de voormiddag maar liefst vier evenementen op het programma. Om 10 uur in de zaal 'Roxy' alwaar gastspreker Bart Martens concrete tips gaf en de geïnteresseerden wegwijs maakte binnen de ingewikkelde energiemark - Om 11 uur de viering van het '100-jarige bestaan' van de parochie-kerk 'Sint Jozef' in Hellegat - Op hetzelfde uur het 'Aperitiefconcert' van het Nielse koperenensemble 'Quavanti' in de zaal 'Den Tighel' en  ten slotte om 11u15 het 'Aperitiefconcert' in de zaal 'De Vak' van de Koninklijke Katholieke Harmonie 'Kunst & Vermaak'. Moeilijk om overal op het zelfde moment aanwezig te zijn om dit alles in woord en beeld te brengen. Natuurlijk wordt dan onze keuze bepaald alwaar wij een uitnodiging van mochten ontvangen.
Korte nieuwssprokkels
Aperitiefconcert Niels koperenensemble Quavanti
Een muzikale verwendag
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Overzicht over deze muzikale zondagmorgen in beeld
Enkele opgenomen sfeerbeelden tijdens deze muzikale voormiddag (39 foto's) kan u ontdekken in ons
[ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Wenst u geïnformeerd worden over de toekomstige optredens van ons Nielse koperenensemble 'Quavanti', neem dan gerust contact op met de voorzitter Carlo Clement, Rozenstraat 1 te 2845 - Niel  - Tel. 03-888.09.20 of met de ondervoorzitter van deze muziekvereniging: Jan De Vries, Kattenberg 24 te 2627 Schelle - Tel. 03-294.55.61 - Email: jan.de.vries21@telenet.be.
Voor verdere informatie kan u steeds contact opnemen met:
Het Nielse koperenensemble Quavanti
Een waaier van moderne en klassieke muziek
Op een prachtig lenteweertje hadden zich een op uitnodiging van het bestuur van de Koninklijke Liberale Harmonie 'Voorruit zonder Vrees' (lid van de Nielse Cultuurraad), een 54-tal muziekliefhebbers zich verzamelt in de zaal 'Den Tighel', Dorpsstraat 42 te Niel, om er het 'Aperitiefconcert' bij te wonen van het Nielse koperenensemble 'Quavanti'.
Rowin Van de Ven en zijn muzikanten verraste weer eens de opgekomen muziekliefhebbers met een gans nieuw muzikaal repertoire. Het werd een waaier van moderne en klassieke muziek die iedereen bekend in oren klonk. Muzikale noten weerklonken van onder meer Samuel Scheidt, Sergj Rachmaninoff, J.S Bach, J. Hubert Blake, Franz Schubert, Arran-gement van Walter Beeler, F. Sartori/L. Quarantotto, Irving Berlin en van David Uber.
Korte voorgeschiedenis in een notendop
De Koninklijke Liberale Harmonie 'Vooruit zonder Vrees' werd opgericht in 1878 maar viel enkele jaren geleden in een diepe coma. Oudere muzikanten zagen het niet meer zitten en jongeren lieten op zich wachten, een bekend probleem in vele muziekverenigingen. In 2001 werd uiteindelijk het koperenensemble met de doopnaam 'Quavanti' opgericht.
Samenstelling van het koperenensemble Quavanti
Het zeskoppige kwintet staat onder leiding van Rowin Van de Ven (1ste trompet) - Eric De Voecht (1ste trompet) - Dirk Geerts (2de trompet) - Walter De Voecht (hoorn) - Jan De Vries (bastuba) en Eddy Van Onckelen (tuba). Bestuurlid Monique Van Onckelen treedt steeds op als presentatrice van het Nielse koperenensemble.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Het Nielse koperenensemble Quavanti
Klik hier om de fotoreportage te ontdekken