© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van dinsdag 8 juni 2008
Om het einde van het schooljaar 2007-2008 te vieren, werd op zaterdagnamiddag 7 juni 2008 een groots kinderfeest georganiseerd in de Sint-Hubertusschool in de Kerkstraat 15 te Niel. Dit feest vormt een aanloop naar de viering van het 100-jarige bestaan van de school, die zal plaatsvinden tijdens het weekend van 27 september 2008.
Korte nieuwssprokkels
Schooljaar wordt afgesloten met een groot feest
Een groots kinderfeest
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Kort overzicht van het schoolfeest in beeld
Een selectie van enkele momentopnamen van dit sympathieke schoolfeest
(26 foto's) kunt u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje
van het flitsende fototoestel te klikken. Wie een dynamischer beeld van deze fotoreportage wenst, kan hiervoor klikken op de linkerknop onderaan van nevenstaand televisieschermpje. Daar kunt u het interview beluisteren met de schooldirecteur Jan Van Hoofstat, die al vooruitblikt op de toekomstige feestelijkheden naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van de school.
Wenst u nog meer informatie over de geplande activiteiten of over de viering van het 100-jarige bestaan van deze Nielse onderwijs-instelling, neem dan gerust contact op met Jan Van Hoofstat, schooldirecteur van de Sint-Hubertusschool, Kerkstraat 15 in 2845 Niel. Tel. 03-888.37.62 - gsm: 0476/237.617
E-mail: sinthubertusschool@telenet.be - website: www.sinthubertusschool.be
Meer informatie...
Uiteraard stonden de kinderen de hele namiddag centraal. Op de speelplaats van de school gaven de leerlingen van de verschillende klassen het beste van zichzelf door op te treden voor de uiterst geïnteresseerde toeschouwers. Men kon er ook 'hiphop'-demonstraties volgen onder leiding van de turnjuf. Een blikvanger was ook het optreden van Sabina en Wine, die een medley van 'pop'-, 'funk'- en 'soul'-muziek brachten, waarop de leerlingen zich volledig konden uitleven. Het geheel werd afgesloten met allerhande randactiviteiten. Zoals de vorige jaren was ook dit schoolfeest weer een waar succes!
De Sint-Hubertusschool Niel
De Sint-Hubertusschool Niel werd gebouwd in 1908 en was oorspronkelijk een broeder- en zusterschool waar les gegeven werd aan onze Nielse kinderen. Sinds 1976 wordt er gemengd kleuter- en lager onderwijs gegeven, zowel aan jongens als aan meisjes. Deze katholieke Nielse school telt zeven kleuterklassen en twaalf klassen lager onderwijs. Ongeveer 350 leerlingen krijgen er onderricht van in totaal 25 onderwijzers.
Een aanloop naar het 100-jarige bestaan
Hoewel dit schoolfeest een jaarlijkse gewoonte is, werden dit jaar kosten nog moeite gespaard. De schooldirectie, het lerarenkorps en de ouderraad zijn tot het uiterste gegaan om van deze feestelijkheid een onvergetelijk moment te maken. Het schoolfeest stond volledig in het teken van de toekomstige viering van het 100-jarige bestaan van deze Nielse onderwijsinstelling waar menig Nielenaar 'zijn broek of rokje heeft gesleten'. Het schoolfeest was dan ook een ideale gelegenheid om die viering aan te kondigen, die zal plaatsvinden tijdens het laatste weekend van september. Tijdens de officiële opening van het schoolfeest werd tegelijk ook het nieuwe logo van de school onthuld aan de talrijk aanwezige ouders, grootouders en sympathisanten.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Groepsfoto van het optreden van de leerlingen van de Sint-Hubertusschool in Niel
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Schooldirecteur Jan Van Hoofstat
Raadpleeg regelmatig onze Nielse nieuwssprokkels