© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Persbericht van dinsdag 18 april 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
Omdat het sportevenement 'Start to run' van vorig jaar een zodanig groot succes was, organiseerde de 'Gemeentelijke Sportraad' ook dit jaar op het domein van de Nielse Sporthal aan de Jozef Wauterslaan, een nieuwe editie van deze cursus. Een Nielse 'Start to run' in een nieuw kleedje. Een loopcursus voor 'starters' en eentje voor de 'gevorderden' [ Verneem meer over de vorige editie... ].
Korte nieuwssprokkels
Nielse 'Start to run' - Editie 2008 in een nieuw kleedje
Start to run voor starters
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Overzicht van enkele oefendagen in beeld
Een overzicht van enkele momentopnamen van deze cursus die van start ging op maandag 31 maart
(waar toen 69 deelnemers aan de start stonden) en op donderdag 17 april 2008 (44 foto's) opgenomen
tijdens deze loopcursus kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Wenst u in de toekomst ook deel te nemen aan deze sportactiviteit, aarzel zeker niet om contact op te nemen met Peter LAUREYS, Eerste Meistraat 39 - 2845 Niel - Tel. 03-290.41.66 - E-mail: laureys.peter@telenet.be
of bij de sportdienst van de sporthal, op het nummer 03-888.35.00 - Email: sportdienst@telenet.be - www.niel.be.
Voor verdere informatie aarzel zeker niet om contact op te nemen met:
Groepsfoto na hun sportoefening op donderdag 17 april 2008
"Het enorme enthousiasme van de deelnemers en vooral het grote aantal inschrijvingen ten opzichte van onze buurgemeenten waar Start to run ook wordt ingericht is heel opvallend", laat trainer Peter Laureys ons weten. "Ook de zeer bereidwillige medewerking van het gemeentepersoneel bij de voorbereiding van het loopparcour, maar ook de steun van onze schepen van sport Tom De Vries die het initiatief vanaf het eerste moment ondersteund heeft zijn heel belangrijk", voegt Peter eraan toe.
Start to run voor gevorderden
Het doel van deze sportproef voor de starters is simpel: na twaalf weken kan elke deelnemer gedurende dertig minuten aan een stuk lopen en legt ongeveer 5 kilometer af. De begeleiding is opnieuw in handen van Peter Laureys gediplomeerd trainer en Nielenaar.
Deze cursus is ideaal voor mensen die al 5 kilometer lopen binnen de dertig minuten (of die al met succes aan de vorige editie hebben deelgenomen en hun einddiploma behaalden). In deze sportcursus leer je hoe je tien kilometer kan lopen. De sportproef loopt over twaalf weken zowel voor de starters als voor de gevorderden. De cursus vindt plaats op elke maandag en donderdag om 19 uur voor de starters en om 20 uur voor de gevorderden.
Reactie van de trainer
Reactie van Schepen voor Sport
"Opvallend is dat het deelnemersveld dit jaar grotendeels uit vrouwen bestaat. Een enthousiaste groep deelnemers die er alles aan zullen doen om hun einddoel te bereiken",vertelt ons een fiere schepen voor sport Tom De Vries.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Groepsfoto na hun sportoefening op donderdag 17 april 2008
Klik hier om de fotoreportage te ontdekken
Peter Laureys, sportmonitor