© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Persbericht van dinsdag 10 juni 2008 - 'Goednieuwskrant' - GvA
Dat vers fruit voor iedereen en in het bijzonder voor onze schoolgaande jeugd een gezonde voeding is
zal iedereen beamen. Tijdens de 'Kindergemeenteraad' van maart 2007 werd al een project uitgewerkt en voorgelegd met als thema 'Fruit op school', onderwerp dat daarna opgepikt wordt in het jeugdbeleidsplan [ Verneem meer... ].
Korte nieuwssprokkels
'Tuttifrutti' voor onze Nielse kleuters
De kookclub van Pegode vzw
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Overzicht van deze actie in beeld
Een selectie van enkele opgenomen beelden (13 foto's) tijdens deze actie kunt u ontdekken in ons [ Fotoalbum ],
of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Wenst u meer te vernemen over de vzw 'De Ekker', kan u steeds contact opnemen met Bies HENDERICKX, voorzitter van deze organisatie, Boomsestraat 21 - 2845 Niel - Tel. 03-844.95.95 - E-mail: info@ekker.be - Webstek: www.ekker.be.
Meer informatie
Op donderdagmorgen 5 juni 2008 gingen we even een kijkje nemen in bovenvermelde school om er de vrijwilligers van Pegode vzw aan het werk te zien. Deze vrijwilligers, samengesteld door Tim, Lud-garde, Herman en Annie waren er al druk in de weer, dit onder begeleiding van Sonja Peeters en haar stagiair Dries Lembrechts, om er het verse fruit te schillen dat als dessert zal opgediend worden aan de kleuters van de school tijdens hun middaglunch.
Vers fruit in de gemeenteschool
Het gemeentebestuur vond het project van de kindergemeenteraad meer dan interessant en deze werd voorgelegd en daarna goedgekeurd door de Nielse gemeenteraad. Onder het motto 'Tuttifrutti' worden de kleuters van de gemeenteschool aangezet om fruit te eten. Sinds begin van de maand april 2008, na de paasvakantie, krijgen de scholen ook de medewerking van de 'kookgroep' van de De Ekker vzw & Driehuizen vzw uit Niel. Elke donderdagvoor-middag komen enkele vrijwilligers van voornoemde organisatie in de gemeentelijke basisschool in de Ridder Berthoutlaan een handje toe steken aan het lerarenkorps door er fruit te schillen.
De kleuters van de school kijken geïnteresseerd toe en verheugen zich al op het lekkere fruit.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
De kleuters kijken geïnteresseerd toe
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Bies Henderickx, voorzitter De Ekker vzw
Raadpleeg regelmatig onze Nielse nieuwssprokkels