© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniquévan 14 juni 2008
Zaterdagnamiddag 14 juni 2008 was de Blauwbrugstraat in Niel, met toelating van het Nielse gemeentebestuur, tussen 14 en 19 uur gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer. Het 'wijkteam' van deze straat organiseerde voor de derde keer op een rij haar wijkfeestje in 'haar' straat, waarbij iedereen uiterst welkom was. Gezien de onzekere weersomstandigheden, hadden de organisators hun voorzorgen genomen en hadden in het midden van de straat een grote tent opgeslagen waarin de bezoekers zich konden beschutten in geval van regen. Tegelijkertijd kon men ook genieten van een lekkere pannenkoek met een bijhorend natje naar keuze. Ook aan de allerkleinsten werd gedacht. Voor hen had men een groot springkasteel opgesteld en was er een speciale speelhoek voorzien in de achtertent waar ze zich volledig konden uitleven. Er was ook een tombola ter plaatse. Elk aangekocht lotje had prijs zodat men niet met lege handen huiswaarts keerde.
Korte nieuwssprokkels
Wijkfeest 'Blauwbrugstraat'
De ideale gelegenheid om de buren dichter bij elkaar te brengen
Foto en beeldverwerking: Albert DE TROCH
Kort overzicht van dit wijkfeest in beeld
Een selectie van enkele opgenomen beelden (18 foto's) tijdens dit meer dan sympathiek wijkfeestje kan
u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Wenst u op de hoogte gehouden te worden van de toe-komstige activiteiten georganiseerd door het wijkteam van de 'Blauwbrugstraat', kan u steeds contact opnemen met Gaby LAEREMANS, Blauwbrugstraat 44 - 2845 Niel - Tel. 03-844.93.82 - E-mail: Gaby.laeremans@skynet.be.
Meer informatie
De gemeente Niel/aan de Rupel, is niet enkel bekend voor zijn rijk verenigingsleven, maar ook om elke gelegenheid te baat te nemen om een feestje uit te bouwen. Op regelmatige tijstippen organiseren sommige straten in de gemeente ook hun eigen buurtfeestje. Natuurlijk is een wijkfeest bij uitstek de ideale gelegenheid om op een ontspannen manier beter kennis te maken met de buren, maar ook met de andere inwoners uit de onmiddellijke buurt en dit in een gezellige en familiale sfeer.
Solidariteit en een hart voor Senegal... en meer bepaalt voor hun ondervoede kinderen.... item waarachter ons Nielse jeugd volledig achterstaat, gesteund door Tom De Vries, schepen voor jeugd.
Korte reactie van de organisator
"Drie jaar geleden werd er voor de eerste maal een straatfeestje opgestart. Jaar na jaar groeit onze wijkactiviteit. Naar-gelang de weersomstandigheden komen er meer geïnteresseerden op ons wijkfeestje. Zonder onze 10-koppige ploeg van vrijwillige medewerkers, allemaal inwoners van onze straat en wijk, is het bijna onmogelijk om een dergelijk wijkfeestje uit te bouwen of te organiseren. Hun medewerking en inzet zorgen ervoor dat ons wijkfeest uitgroeit tot een succesformule", verteld ons Gaby Laeremans, die het wijkteam van de Blauwbrugstraat vertegenwoordigt.
Solidariteit en een hart voor Senegal
Dat de Nielenaars het hart op de juiste plaats dragen is al heel lang bekend. Het organiserende wijkteam van de Blauwbrugstraat verleende ook tijdens haar wijkfeest medewerking aan de organisatie 'Afractie' die zich inzet voor de straatkinderen in Senegal. De vzw Afractie is een vriendenkring van vrijwilligers die zich tot doel stelt de armoede te bestrijden. In eerste plaats de problematiek van de straatkinderen in Senegal door schoolvoorstellingen-, allerhande benefiet-, souvenirverkoop-, zamelen van geld en materiaal die volledig en rechtstreeks naar de kinderen van Yoff gaan, vertelt ons ter plaatse Kenneth Rumes, voorzitter van deze benefietvereniging.
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Solidariteit en een hart voor Senegal
Klik hier om onze fotoreportage te ontdekken
Gaby Laremans, voorzitter van het wijkcomité Blauwbrugstraat Niel
Raadpleeg regelmatig onze Nielse nieuwssprokkels