© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
Persbericht van zaterdag 5 januari 2008 - Niels maandblad Rupelbrug
Zaterdagavond 5 januari 2008 werd er, zoals de vorige drie jaar, een nieuwjaarsreceptie gehouden in de Wirickxstraat. Ook wij hadden het genoegen eraan deel te nemen.
Korte nieuwssprokkels
Wirickxwijk heft het glas op 2008
Het doel van deze jaarlijkse samenkomst van de inwoners van de Wirickxstraat en van de omliggende straten is niet enkel om elkaar de nieuwjaarswensen toe te wensen, maar ook om eens lekker te keuvelen rond een vreugdevuurtje… Met andere woorden: samenkomen om gezellig te verbroederen en te klinken op het nieuwe jaar.
Samenkomen om gezellig te verbroederen
Korte verslaggeving: Suzanne DE LEEUW - Foto: Albert DE TROCH
Warm rond de stoof van Louis
Gezien het gure winterweertje hadden de initiatiefnemers, Eric Suyskens en Louis Van Den Berghe (beter gekend onder de naam Louis stoof, genoemd naar de stovenwinkel in de Stationstraat), de samenkomst gepland in een dubbele garage in hun straat. Deze was gezellig verwarmd door een van de traditionele 'stoven' van Louis.
Een natje en een droogje waren de hoofdingrediënten
Het principe is heel eenvoudig: elke deelnemer brengt een hapje of een drankje mee en daarna wordt er samen gefeest. Iedereen kon proeven van lekkere zalmhapjes, worstenbroodjes, kaas, enz. Dit alles was aangevuld met bijhorende drankjes, zoals glühwein, jenevertjes en cola. Aan de straatkant stond er ook nog een barbecue opgesteld, waar men lekkere kippenboutjes en saté kon verorberen.
Met een hart op de juiste plaats
Toen er later op de avond een arm vrouwtje met een wandelstok langskwam, vroeg ze of er niets te eten en te drinken voor haar was. De buurtbewoners hebben geen moment geaarzeld en ze werd spontaan uitgenodigd om deel te nemen aan het feest. Ze werd zelfs uitgenodigd om volgend jaar terug te komen.
De oudste deelnemer
Het hele gebeuren heeft tot twee uur in de ochtend geduurd. Jong en oud - de oudste deelnemer Lisette is immers al 80 jaar - beleefden samen een heel aangename avond. Op die manier blijft men zijn buren kennen en het is een mooie start van het nieuwe jaar!
Nielse nieuwssprokkels - 2008
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Een dynamische onderhoudsploeg
Gezellig warm rond de stoof van Louis