© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
JAARMARKT - ANNO 2005
O
Verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
JAARMARKTTENTOONSTELLINGEN
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen beelden tijdens de officiële opening van deze tentoonstelling kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (22 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggevingen over de verschillende feestelijkheden tijdens de Nielse Jaarmarkt kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG"
Editie december 2005 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
Officiële opening van de tentoonstelling
Na deze intro, werd de tentoonstelling officieel geopend door burgemeester
Luc VAN LINDEN die eveneens het woord nam een klein aandenken overhandigde aan de exposerende kunstenaar [ Lees toespraak… ].
          p het programma van de feestelijkheden van de Nielse jaarmarkt, kon de artistieke en culturele wereld zeker niet ontbreken. In de aanloop naar deze feestelijkheden organiseerde het Nielse gemeentebestuur op donderdagavond 3 november 2005 in het bovenzaaltje van de Gemeentelijke Muziekacademie, aan de Emile Vanderveldelaan, een tentoonstelling van Pierre VAN HOLSBEECK. Deze gekende kunstenaar uit Affligem volgde een opleiding aan de academie voor schone kunsten te Aalst van 1974 tot 1982.
Wie is nu deze kunsternaar?
Tentoonstelling van Pierre Van Holsbeeck
Oud-burgemeester Hugo ANSEMS stelde tijdens zijn openingsrede de kunstenaar voor als zijnde een artiest die zijn voornaamste inspiratie vindt in dans en beweging. Via de airbrush techniek geeft deze kunstenaar een mysterieuze kijk op het leven sinds 1982. Hij creëert een eigen tekens-taal met een diepe symboliek van kleur, ritmische beweging en abstracte figuratie die resulteert in een gevoelsmatig geheel. Deze kunstenaar is eveneens begaan in beeldende kunst, dans, muziek en poëzie.
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Kunstenaar Pierre Van Holsbeeck