© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
JAARMARKT - ANNO 2005
R
Verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
ST.-HUBERTUSVIERING
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen beelden tijdens deze St.-Hubertusviering - Anno 2005 die u kan weervinden in ons [ Fotoalbum ] (97 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggevingen over de verschillende feestelijkheden tijdens de Nielse Jaarmarkt kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG"
Editie december 2005 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
Demonstraties
Op 24 september 2005 werden de organisators van deze organisatie reeds ontvangen op het Nielse gemeentehuis door burgemeester Luc VAN LINDEN die in naam van het College van Burgemeester en Schepenen een kleine toespraak hield [ Lees toespraak… ].
          eeds 300 jaar bestaat de St.-Hubertustraditie in Niel. Voor het huidig comité is het de vijftiende aflevering van de vernieuwde St.-Hubertusviering.
Zegening van de dieren
Naar schatting een 800 mensen stapten mee in de ommegang die sinds enkele jaren om praktische redenen hetzelfde parcours volgt met als apotheose een rondgang rond de foor om te ontbinden aan het Kerkplein dat voor de gelegenheid verkeerstechnisch was aangepast. Een peloton van de Nielse Brandweer leverde schitterend werk door de paardenuitwerpselen achteraf op de omloop op te ruimen.
In de misviering, opgeluisterd door de Kon. Kat. Harmonie 'Kunst & Vermaak' en de hoornblazers 'Ragout des Cors', zwaaiden de kinderen enthousiast met de vlaggetjes die door Vic Van Dyck van 'Het Wiel' waren ontworpen. Naar het einde van de viering toe, werden de broodjes gezegend die met kwistige hand aan de kerkgangers en achteraf aan de huisdieren werden aangereikt.
Ommegang
De beide Sint-Sebastiaansgilden - deze van Schelle als jaarlijkse gasten en deze van Westerlo als occasionele genodigden - vormden de erehaag waarlangs pastoor Walter De Winter tot aan de open kerkpoort schreed. Van op het podium zegende hij de zowat 400 huisdieren en hun baasjes. Ook zij kregen een gewijd broodje aangeboden. Zelfs aan een afwezige Pirre Mampaey werd gedacht. Pirre stond immers mee aan de wieg van de Sint-Hubertusviering, doch kon er dit jaar niet bij zijn wegens een ziekenhuisopname. Organisator Jules De Preter heeft er aan gehouden om ook hem een St.-Hubertusbroodje te bezorgen.
De misviering
De vendelzwaaiers en volksdansers van de St.-Sebastiaansgilde waren voor het eerst in Niel te gast ter gelegenheid van deze derde lustrumviering. Zij gaven voor een talrijk publiek voor de kerk een demonstratie van hun kunnen. Zij genoten meteen mee van het succes van het jeneverkraam dat naar gewoonte in de buurt stond opgesteld.
Officiële ontvangst van de organisators
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Een van de opgenomen beelden tijdens deze viering