© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
Herdenking oorlogsslachtoffers
I
Verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
Herdenking Oorlogsslachtoffers
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen beelden tijdens deze herdenking kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (34 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggevingen over de verschillende feestelijkheden tijdens de Nielse Jaarmarkt kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG"
Editie december 2005 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
Plechtigheid
          n gans België wordt op 11 november jaarlijks een plechtigheid gehouden als herdenking aan de oorlogsslachtoffers van de beide wereldoorlogen. Ook onze gemeente Niel herdenkt traditiegetrouw op deze dag haar oorlogsslachtoffers.
Rouwstoet
Op 11 november 1918 om 11u. precies eindigde de eerste wereldoorlog, wat de weinig overgebleven oud-strijders beschrijven als 'de grote oorlog', iets jongere mensen als 'den andere oorlog'.
Op 11 november 2005 om 9u.30 stipt vertrok de rouwstoet met het bijna voltallige schepencollege onder begeleiding van de harmonie 'Verbroedering', versterkt met enkele muzikanten van 'Kunst en Vermaak' aan het gemeentehuis. Vooraan stapte een delegatie van de brandweer onder leiding van Lt. bevelhebber Jan De Troetsel, geflankeerd door commissaris van politie Eric Vandermeirsch, verantwoordelijk voor de lokale wijkwerking. Daarachter schreden de vaandeldragers van de vaderlandslievende verenigingen en die van de oudstrijdersbond.
Korte historiek
Aan het oorlogsmonument werden kronen gelegd vanwege het gemeentebestuur, de SP.a, het Nielse Brandweerkorps en de Foornijveraars. Het was burgemeester Luc Van Linden die de toespraak verzorgde en de plechtigheid werd besloten met het vaderlandse lied, de 'Brabançonne' en de 'Vlaamse Leeuw' [ Lees toespraak... ].
Hoe dan ook, op 11 november worden de oud-strijders van de beide wereldoorlogen herdacht in een officiële plechtigheid die doorgaat aan het pas gerestaureerde oorlogsmonument op het Nielse kerkhof.
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Een van de opgenomen beelden tijdens deze herdenking