© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
JAARMARKT - ANNO 2005
O
Verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
OPENING JAARMARKTKERMIS
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen beelden tijdens de officiële opening van deze Jaarmarktkermis kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (87 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggevingen over de verschillende feestelijkheden tijdens de Nielse Jaarmarkt kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG"
Editie december 2005 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
Vertegenwoordiger foorkramers
Alvorens de Jaarlijkse Nielse Jaarmarktkermis - Anno 2005 officieel te openen hield burgemeester Luc VAN LINDEN in naam van het College van Burgemeester en Schepenen een kleine toespraak tijdens de ontvangst van de foorreizigers [ Lees toespraak… ].
          p zaterdag namiddag 5 november 2005 werden in het kader van de Nielse Jaarmarktkermis de foorreizigers traditioneel officieel ontvangen op het Nielse gemeentehuis door het College van Burgemeester en Schepenen.
Veel volk op de Nielse foor
Officiële ontvangst van de foorreizigers
De nu 58-jarige Pierre De Beul is afkomstig van Boechout en momenteel uitbater van een hotdog- en hamburgerkraam Als foorkramer komt hij reeds 27 jaar naar Niel. Vanaf z'n 12de jaar hielp hij in de frituur- en smoutenbollenkraam van zijn ouders. Waarom schakelde hij over? "Wegens ziekte heb ik slechts één jaar overgeslagen, maar het werk in de frituur annex smoutebollenkraam vergde té grote inspanningen, zodat het aannemen van personeel noodzakelijk werd. Daarom baten mijn echtgenote en ik nu een hotdog- en hamburgerkraam uit, waarin we het werk zelf kunnen bolwerken."
Het ganse kermisgebeuren was als vanouds gespreid over de Heideplaats, de Emile Vanderveldelaan en een gedeelte van de Rupelstraat. Om parkeerplaatsen in te winnen, werd de parking aan de KAN vrijgehouden, doch deze aan de pastorij door de kramen ingepalmd.
De oudste foorkramer
Het is evident dat tijdens weekdagen minder volk naar de foor komt afgezakt. De attracties blijven dan ook dicht. Tijdens de weekends daarentegen, komen vele jongeren en jongere gezinnen hun vertier op de kermis zoeken. Dit jaar was er zelfs een verlengd weekend omdat de traditionele 11 november op een vrijdag viel en er wegens de jaarmarktveldrit veel bezoekers van ver buiten onze gemeentegrenzen ook naar de kermis kwamen afgezakt. Er was dan ook een ruime variatie aan verschillende attracties aanwezig: eet- en spelletjeskramen, afgewisseld met molens in allerlei vormen en grootten. Opvallend en ook weer vanzelf-sprekend dat de eettenten aan de uitvalswegen stonden opgesteld en dat de grootste vermakelijkheden, zoals de G-force, de autoscooter en de Octopus op de hoeken van het plein hadden postgevat. Absolute uitschieter dit jaar was wellicht het reuzenrad dat omwille van zijn omvangrijke draaicirkel slechts op de hoek van de Schuttershofstraat en de Rupelstraat kon opgesteld worden.
Locatie van de Nielse kermis
Jan Valckiers van Aarschot is de vertegenwoordiger van de foorkramers bij het gemeentebestuur en de officiële instanties. Wat vindt hij speciaal aan de Nielse kermis? "De jaarmarktfoor in Niel is een traditie. Zowel het gemeentebestuur als de foornijveraars zetten zich in om er iets prachtig van te maken. Dit jaar is de grootste attractie het reuzenrad en een grote attractiepool is natuurlijk ook de jaarlijkse cyclocross."
Nieuw op de Nielse kermis: het Reuzenrad
Het leek wel een wedstrijd om wie de mooiste panoramische foto's vanuit het reuzenrad kon schieten. Het resultaat was een heleboel panoramische vergezichten in verschillende richtingen, kwestie van ons geliefde Niel ook eens uit vogelperspectief te kunnen bekijken.
Officiële opening van de Nielse Jaarmarktkermis
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Een van de opgenomen beelden tijdens deze jaarmarktkermis
Een van de opgenomen beelden tijdens deze jaarmarktkermis