© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
KERSTHAPPENING - ANNO 2005
O
Korte verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
5de  NIELSE KERSTHAPPENING
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen sfeerbeelden tijdens dit kerstevenement kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (110 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggeving over dit feestelijk evenement kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG" Editie januari 2006 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
          p zaterdag 10 december 2005 vond in Niel de 5de  KERSTHAPPENING plaats. Een evenement waarbij het Nielse gemeentebestuur, de Raad voor Zelfstandigen, het  Z.I.P. (Zelfstandigen Informatie Punt) en de jeugdraad de handen in elkaar sloegen.
Kerstboomverlichting
De jury  (schepencollege en een delegatie van de Nielse Middenstanders) kwamen samen met de  kerstman de boom keuren en de lichtjes aansteken. Voor de 'kids' had de kerstman ook iets lekkers  meegenomen!
17 wijken of verenigingen versierden "hun" kerstboom
Nadat alle bomen in gans Niel aangestoken waren, was Niel  helemaal feestelijk verlicht. Na het aansteken van de lichtjes kwam  iedereen (omstreeks 21 uur) naar het plein voor het gemeentehuis. De bekende zanger Tony CABANA kwam er iedereen opwarmen met een echte kerstshow. Na het  optreden werd de winnende kerstboom uitgeroepen. De  niet-winnaars werden zeker niet! Immers, meedoen was belangrijker dan  winnen.
Gevelversiering van de Nielse inwoners
Ook voor inwoners die hun gevel versierden in het thema  "kerst", was er een wedstrijd voorzien. Tussen 6 december en 9 december ging er een jury  rond in Niel die de gevelversiering- en verlichting kwamen beoordelen. Indien de  versiering in de smaak viel, kreeg de inwoner een briefje in de bus gestopt. Dat briefje  dienden ze op het slotevenement in de deelnamebus te steken. Deze bus was op het  op het pleintje voor het gemeentehuis podium weer te vinden. Uit deze briefjes  werden dan de uiteindelijke winnaars gekozen. De jeugdraad verzorgde de catering op het plein.
De winnaars van mooist versierde kerstboom in hun wijk
De wijk Hellegat had de origineelste en mooist versierde kerstboom van Niel en kaapte de eerste prijs weg. De bewoners van de Wirixstraat-Hamelstraat, die een vredesboom ontwierpen, werden tweede. Op de derde plaats eindigde de Antwerpsestraat, vertegenwoordigd door de kunstacademie.
De kersthappening een geslaagd evenement!
Kortom, de kersthappening groeit verder uit tot een  feest en zorgt ook na de happening voor een feestelijk tintje aan  Niel. Wij kijken reeds uit naar volgend jaar en wensen iedereen reeds een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Klik op dit beeld om de fotoreportage te ontdekken