© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
Ontvangst nieuwe inwoners
O
Korte verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
Onze nieuwe Nielse inwoners officieel verwelkomd
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen sfeerbeelden tijdens de officiële ontvangst van onze nieuwe Nielse inwoners kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (17 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggeving over dit feestelijk evenement kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG" Editie januari/februari 2006 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
         p zondag 12 december 2005 werden de nieuwe inwoners officieel in Niel verwelkomd. Zij kregen van het College van Burgemeester en Schepenen praktische info over leven, werken en ontspanning in Niel. Een rondleiding stond op het programma en na ingewonnen informatie werd de voormiddag afgesloten met een receptie op het gemeentehuis.
Traditionele ontvangst
Het gemeentebestuur nodigt om de 6 maanden de 'inwijkelingen' in de gemeente uit. Zo gebeurde dat ook op zondagvoormiddag 12 december. Namens het College van Burgemeester en Schepenen verwelkomde burgemeester Luc Van Linden de nieuwe inwoners in de rotonde van de GBS aan de R. Berthoutlaan [ Lees toespraak... ].
Praktische informatie voor de nieuwkomers
In de rotonde gaf gemeentesecretaris Eric Vermeiren een toelichting over de organisatie en diensten van de gemeente en schepen voor communicatie Jim Deridder schetste een beeld wat de gemeente te bieden heeft op infrastructureel vlak en hoe het gemeentebestuur is samengesteld. Ook op de afspraak waren de beide directeurs van de Gemeentelijke Basis-school, Etienne Franssen en Guido Reusens die de mensen inlichtingen verschaften over het gemeentelijk onderwijs. Brandweercommandant Jan De Troetsel lichtte een tipje van de veiligheidsvoorzieningen en gaf meteen mee dat er momenteel 2 plaatsen voor stagiair - brandweermannen vacant zijn. Geïnteresseerden konden zich al meteen melden.
Rondleiding door onze gemeentelijke overheden
Het gemeentelijke schoolbusje bracht de nieuwe inwoners via diverse openbare gebouwen en hield halt aan de gemeentelijke openbare bibliotheek, waar Pascale Spur, bibliothecaris a.i. ter voorlopige vervanging van de kersverse moeder Maike Somers, de 'inwijkelingen' liet kennis maken met de mogelijkheden van de cultuurverspreiding in het algemeen en van de bib in het bijzonder. Tevens werd gemeld dat de nieuwe inwoners recht hebben op een gratis jaarabonnement voor de bib.
Receptie op het Nielse gemeentehuis
Onder de indruk van zoveel dienstverlening, werden de nieuwe inwoners naar het gemeentehuis begeleid, waar ze in de raadszaal onder het genot van een natje en een droogje konden na- en bijpraten over de opgedane indrukken die alleszins positief uitvallen.
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Welkom aan onze nieuwe inwoners
Groepsfoto van onze nieuwe Nielse nieuwkomers
Ga naar volgende pagina