© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
Actie TOEGANKELIJKHEID
D
Korte verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
DE TOEGANKELIJKHEID IN NIEL
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen sfeerbeelden tijdens de persconferentie kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (14 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggeving over dit feestelijk evenement kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG" Editie januari/februari 2006 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
Toegankelijkheid van openbare- en bankgebouwen
         e werkgroep Toegankelijkheid van de Nielse Welzijnsraad is niet aan haar proefstuk toe. Na eerdere evaluatietochten rond de begaanbaarheid van stoepen en de aanwezigheid van obstakels op de voetpaden, maakte de werkgroep onder leiding van voorzitter Bies Henderickx en schepen voor mobiliteit Walter Troch in september een rondgang langs de diverse Nielse banken.
Deze werkgroep was met actie rond de toegankelijkheid van Nielse banken niet aan haar proefstuk. Onder het motto 'Wij staan er niet bij stil, rolstoelgebruikers wél",  had ze reeds eerder een traject in het centrum van de gemeente afgelegd om voetpaden en opritten te testen op hun toegankelijkheid vooral voor rolstoelpatiënten. In de loop van de maand september 2005 werden de zes Nielse financiële instellingen (ING, KBC, Argenta, De Post, Dexia en Fortis) door de werkgroep bezocht met het doel na te gaan in hoeverre ze toegankelijk waren voor personen met beperkte mobiliteit. Bij de groep waren de voorzitter van de Welzijnsraad Bies Henderickx, schepen voor Welzijn Walter Troch, maar ook personen met een beperkte mobiliteit, zelfs een rolstoelpatiënt aanwezig.
Bekendmaking van de bevindingen aan de pers
Het was even wachten tot maandagavond 12 december 2005 alvorens de bevindingen openbaar gemaakt werden. Men koos hiervoor de lokalen van het OCMW in de Boomsestraat te Niel omdat dit ook voor rolstoelpatiënten het best toegankelijke openbare gebouw is.
Toekomstige geplande acties
De werkgroep plant op vrijdagnamiddag 20 januari 2006 andermaal een rondgang. Dirmaal komen de openbare gebouwen als scholen, het gemeentehuis, de bib, de kerk, de sporthal en de ontspanningslokalen aan de beurt.
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Logo van deze Nielse actiegroep
Enkele leden van de actiegroep tijdens de persvoorstelling