© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
JAARMARKT - ANNO 2005
I
Verslaggeving en fotoreportage door Albert DE TROCH
JAARMARKTTENTOONSTELLINGEN
Fotoreportage
Een kleine selectie van de opgenomen beelden tijdens de officiële opening van deze tentoonstelling kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (11 beeldbestanden).
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De gedetailleerde verslaggevingen over de verschillende feestelijkheden tijdens de Nielse Jaarmarkt kan u weervinden in het Nielse maandblad "RUPELBRUG"
Editie december 2005 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
Officiële opening van de tentoonstelling
Na deze intro, werd de tentoonstelling officieel geopend door burgemeester
Luc VAN LINDEN die eveneens het woord nam en een klein aandenken overhandigde aan de exposerende kunstenaar [ Lees toespraak… ].
          n het jaarmarktblad - Anno 2005 verscheen eveneens een voorstelling van de Mechelse kunstenaar Ward Dijck die een allround kunstenaar is. Naast kunstschilder is hij beeldhouwer, graficus én juweelontwerper. Met onze uiterst bescheiden traditie van kijk op kunst, komt het ons voor dat voor een goed begrip van het werk van deze kunstenaar meer scholing is vereist dan wij hebben genoten. Meer onderlegde kunstkenners als inleider en voorzitter van de Culturele Raad Willy Somers hebben daarmee uiteraard minder moeite.
Wie is nu deze kunsternaar?
Tentoonstelling van Ward DIJCK
Van hem zijn werken in bezit van de Belgische Staat en de Vlaamse Gemeenschap. Naast talrijke prijzen en eervolle vermeldingen,  stelde hij honderden malen tentoon in binnen- en buitenland.(o.a. USA, Zweden, Italië, Nederland).
Voor het tentoon stellen van zijn non-figuratieve schilderwerken en granieten beelden kreeg Ward Dijck de ganse rotonde van de gemeentelijke basisschool aan de Ridder Berthoutlaan ter beschikking. In het aanpalende klaslokaal mocht de film en videoclub Multimedia '97 haar werking voorstellen aan het grote publiek, met de bedoeling meer interesse te wekken voor een fascinerende hobby en vrijetijdsbesteding.
Zijn werken
Kunstenaar Ward Dijck, is geboren in Mechelen op  27 september  1936. Hij studeerde aan de ‘Koninklijke Academie’ te Mechelen en aan de ‘Hogere Rijksschool voor Beeldende Kunst’ te Anderlecht. Later zou hij zelf lesgeven in beide Academies. Zijn oeuvre bevat beelden, schilderijen, grafieken en juwelen.
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Kunstenaar Ward DIJCK