© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
Beachvolleybaltornooi 2006
H
Korte verslaggeving & Fotoreportage door Albert DE TROCH
Het Nielse Beachvolleybaltornooi - Editie 2006
Indien u even de tijd neemt, zou het ons ook erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Ons Gastenboek
                   et Nielse beachvolleybaltornooi - dit jaar op 11, 12 en 13 augustus - is uitgegroeid tot een ware sporttraditie reeds goed gekend over onze dorpsgrenzen heen. Schepen voor sport Tom De Vries stelde samen met sportraadvoorzitter Marc De Graef en de tornooiverantwoordelijken Bart Van der Velde en Danny Buelens het programma van het beachvolleybaltornooi samen. Voor deze zesde editie hebben 120 ploegen tot ver buiten de gemeentegrenzen zich ingeschreven voor dit sportevenement dat stilaan uitgroeit tot de grootste Nielse recreatieve sportmanifestatie in openlucht.
Openingsreceptie van het Beachvolleybaltornooi
Gedetailleerde verslaggeving
De gedetailleerde verslaggeving over dit sportevenement en de uitslagen van de deelnemende volleybalploegen kan je weervinden in het Nielse maandblad "Rupelbrug" - Editie september 2006 [ www.rupelbrug.be ].
Deze zesde editie werd met een openingsreceptie op gang getrokken op vrijdagavond. In zijn dankwoord betrok schepen voor sport Tom De Vries niet alleen de organiserende Sportraad met Marc De Graef als voorzitter en als tornooi-verantwoordelijken Bart Van der Velde, Danny Buelens en Hugo Rypens, maar ook de sponsorende firma's. Betoncentrale Coeck die het zand 'uitleende' en Grondwerken Michel die zorgde voor de aanvoer en het uitspreiden, Jef Sanitair die instond voor de plaatsing van de douche, Maes Pils voor de shirts, VPS en Sophis die het terrein verfraaiden met tropische bomen en planten, sauna-thermen Mirage die de prijzen schonk. De logistieke steun werd geleverd door het Nielse gemeentebestuur en sportambtenaar Guy De Wachter. Het AVVV stuurde de scheidsrechters en de medewerkers van het Rode Kruis - afdeling Niel-Schelle dat tijdens het ganse tornooi de medische hulp zal verstrekken. Iedere sponsor werd dan ook bedacht met een klein herinneringsgeschenk. Burgemeester Luc Van Linden verklaarde daarna het Nielse beachvolleybaltornooi officieel voor geopend en nodigde de aanwezige gasten uit tot een rondgang op de Heideplaats.
Contact en voor verdere informatie
Voor verdere informatie kan je steeds terecht bij: Tom De Vries, schepen van sport - tom.de.vries@pandra.be - 0497/488.883 - Marc De Graef, voorzitter sportraad marc.de.graef1@telenet.be - 0477/363.876 - Bart Van der Velde, tornooicoördinator - bart.vandervelde@telenet.be -0497/515.081 - Danny Buelens, tornooicoördinator - dbu@telenet.be - 0497/514.009 of Guy De Wachter van de gemeentelijke sportdienst -sportdienstniel@telenet.be - 03-888.35.00.
Klik op bovenstaande foto om het persbericht te lezen
Nielse Heideplaats wordt omgetoverd tot een ware zeeplage
Het beachvolleybaltornooi in Niel is niet zomaar een tornooi. Voor de gelegenheid wordt de Heideplaats in het centrum van Niel omgetoverd tot een waar strand tot een vlakte bedekt met 1.500 ton zeezand. Aldus krijgt Niel voor een week lang een levensecht strand in het midden van haar centrum.
Fotoreportage over het sportevenement
Aangezien het groot aantal opgenomen beeldbestanden tijdens dit meer dan sympathiek sportevenement (in totaal 298 fotos), hebben wij deze opgesplitst in verschillende items:
Strandkastelen verdwenen in de regen
Op maandag 14 augustus stond de strandkastelenbouw van de Nielse Jeugdraad op het programma, als aansluiting op het beachvolleybaltornooi. Helaas waren de weergoden de Jeugdraad minder gunstig gestemd. Het goot de ganse maandag lang. Jeugdraadvoorzitter Bart Van der Velde en schepen voor jeugd Tom De Vries zagen zo de voorbereiding van de jeugdraad letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Na het kille weer van de strandkastelen-editie 2005 opnieuw een tegenvaller voor de jeugdraad. "Spijtig, maar ik denk dat ons weergeluk opgebruikt is tijdens het weekeinde." aldus Bart Van der Velde " maar we geven als jeugdraad de moed niet op! Wij zetten ons werk verder."
Kort video-interview van de Schepen voor sport en Jeugd
Alhoewel de organisatoren de natuurelementen niet in de hand hebben, kunnen we toch concluderen dat de editie 2006 van het Nielse beachvolleybaltornooi ook dit jaar meer dan geslaagd is. Dankzij de goede organisatie van het 'beachteam' en de inzet van hun sponsoren werd onze gemeente Niel weer eens goed in kaart gebracht over onze dorpsgrenzen heen, waarvoor onze dank en oprechte proficiat. Gelukkig hebben de kinderen tijdens het beachvolleybaltornooi reeds volop kunnen genieten van het zeestrand zoals onderstaande beeldmontage het aantoont.
Ondanks de tegenslag van deze laatste dag dat een waar kinderfeest had moeten worden, stond er toch een tevreden schepen voor sport en jeugd voor ons en konden we het niet nalaten een klein interview op te nemen van Tom De Vries - Klik op nevenstaand beeldje om videoreportage te laten afspelen.
  • Voorbereiding Niel Plage - In voorbereiding van de zesde editie van het Nielse beachvolleybaltornooi werd de Heideplaats tussen woensdag 9 en donderdag 10 augustus 2006 omgetoverd tot een vlakte bedekt met 1.500 ton zeezand, waarvan een selectie van enkele opgenomen sfeerbeelden. Klik op nevenstaand beeldje (17 beeldbestanden).
  • Openingsreceptie & bedrijven en hulpdienstentornooi - Op vrijdagavond 11 augustus werd de zesde editie van het Nielse beachvolleybaltornooi, die plaatsvond op de Heideplaats, op gang getrokken door een bedrijven- en hulpdienstentornooi (24 ploegen). Tegelijkertijd had de openingsreceptie plaats georganiseerd door het bestuur van de Nielse sportraad en de werkgroep 'Beach', waarvan een selectie van enkele opgenomen beeldbestanden. Klik op nevenstaand beeldje (35 beeldbestanden).
  • Gemengde ploegen (provinciaal, gewestelijk en recreatief) - Op zaterdag 12 augustus was het de beurt aan 48 ploegen (dames en heren) van verschillende niveaus: Zowel provinciale, gewestelijke en de recreatieve gemengde en de jeugdploegen kwamen aan bod, waarvan een selectie van enkele opgenomen beeldbestanden. Klik op nevenstaand beeldje (52 beeldbestanden).
  • Gemengde- (provinciaal, gewestelijk en recreatief) en jeugdploegen - Op zondag 13 augustus namen de heren (recreatief), gemengd (provinciaal en gewestelijk) en jeugd (in totaal 48 ploegen) het tegen elkaar op. Klik op nevenstaand beeldje (74 beeldbestanden).
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Klik op dit beeld om het persbericht te lezen
Klik op deze banner om onmiddellijk de fotoreportage te ontdekken
Klik op deze banner om onmiddellijk de fotoreportage te ontdekken
Klik op deze banner om onmiddellijk de fotoreportage te ontdekken
Klik op deze banner om onmiddellijk de fotoreportage te ontdekken
Klik op deze banner om onmiddellijk de fotoreportage te ontdekken
Klik op deze banner om onmiddellijk de fotoreportage te ontdekken
Ongelukkige organisators
De kinderen konden hun hartje ophalen in het zeestrand
Klik op dit beeldje om het interview te ontdekken