© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
Nielse Erfgoeddag 2006
O
Korte verslaggeving & Fotoreportage door Albert DE TROCH
Het Nielse erfgoed is niet kleurloos
Het zou ons erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Verdere verslaggeving
De verslaggeving over dit item kan u evenens lezen in het Nielse maandblad "RUPELBRUG"
Editie juni 2006 [ www.rupelbrug.be ].
Ons Gulden Boek
                 p zondag 23 april 2006 nam Niel voor de tweede maal deel aan de nationale Erfgoeddag die voor de gelegenheid plaatsvond in de rotonde van de gemeentelijke basisschool in de Ridder Berthoutlaan met als thema "Erfgoeddag in kleur".
Open tentoonstelling
Fotoreportage
Een selectie van de opgenomen sfeerbeelden tijdens dit Niels cultuurevenement kan u weervinden in ons [ Fotoalbum ] (45 beeldbestanden).
Van 10 tot en met 18 uur  stond de rotonde open voor een tentoonstelling gerealiseerd in samenwerking met het Nielse gemeentebestuur, de Cultuurraad Niel en de Geschiedkundige Studiekring "Het Wiel".
Het Nielse erfgoed is niet kleurloos
Het thema van de dag was "Het Nielse erfgoed is niet kleurloos" waarbij recente kleurrijke aanwinsten van het Erfgoedarchief en andere exposanten hun kunstwerken tentoonstelden aan het talrijk opgekomen publiek. Ter plaatse kreeg men een uitgebreid en toegelicht overzicht van de recent verworven en andere archiefstukken en voorwerpen over Niel waarin kleur een belangrijke factor was: oude verenigingsvlaggen, bijgekleurde foto's, affiches, documenten, schilderijen. Aan de verkoopstand konden publicaties over Niel worden aangeschaft of kon men allerlei informatie bekomen over het Nielse erfgoed of het erfgoedarchief.
Nielse deelnemende verenigingen
Gemeentebestuur Niel - Cultuurraad Niel - Open Monumentencomité Niel - Niels Erfgoed Archief "De Leuzze"  - Geschiedkundige Studiekring "Het Wiel" - Videoclub Multimedia - Computerclub Monitor - Culturele vereniging "De Rupelkade" - Hugo Ansems - Silvester - Mark Cheron - Prosper Scholiers.
Contact
Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij de cultuurambtenaar Sandy Van de Velde
Tel. 03-451.11.30 of  sandy.van.de.velde@niel.be
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Klik op dirt beeld om de fotoreportage te raadplegen
Enkele sfeerbeelden over dit evenement