© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
Internationale Cyclo-cross wedstrijden - Anno 2006
O
Verslaggeving & fotoreportage: Albert DE TROCH
                     p zaterdag 11 november 2006 viert de Gazet van Antwerpen haar 20-jarige jubileumeditie "Trofee Veldrijden ". Twintig jaar GvA-trofee in Niel, mocht niet onopgemerkt voorbijgaan voor het gemeentebestuur van Niel met samenwerking van het gemeentelijk feestcomité en de Koninklijke Wielerclub "De Pedaal". Vandaar dat de organisatoren van dat evenement een 'sterrencross' met BV's in hun programma hadden opgenomen.
GVA Trofee veldrijden 2006 - 2007
Op elf november vieren we elk jaar en dit sinds het
einde van de "Grote Oorlog" (1914-1918)  
"Wapenstilstand". Voor de cyclocrossers is elf
november naar jaarlijkse gewoonte de dag van de
wedstrijd in Niel. Ook dit jaar de tweede proef voor
de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden.
GVA Trofee veldrijden
Over dat niet alledaags sportevenement werden ettelijke momentopnames gemaakt. Je kan een selectie van enkele van deze opgenomen foto's weervinden in ons [ Fotoalbum ] (95 beeldbestanden).
Fotoreportage & beeldverwerking
Sterrencross een schot in de roos
Op de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche van het regelmatigheidscriterium, werd er dit jaar dan ook weer voor een absolute primeur gezorgd. Vorig jaar mochten de profs als extra proef een heuse tijdrit afwerken tussen een haag van 15.000 veldritfans, dit jaar ging het uitzonderlijk de iets meer ludieke toer op. Zes teams van telkens vier Bekende Vlamingen uit allerhande sectoren mochten in een 'Sterrencross 'onderling uitmaken wie de grootste modderduivel was. Politici, gewezen veldrijders en voetballers, maar ook bekende acteurs namen er aan deel met ploegen van de TV-soaps 'Thuis' en 'Familie', de ex-wereld-kampioenen Roland Liboton en Danny De Bie, de ex-voetballers met Jan Ceulemans, een team met Jean-Marie Pfaff en een team politici met ondermeer Ludo Van Campenhout en Caroline Gennez. Leuk voor het volksvermaak maar alle aandacht gaat natuurlijk uit naar de trofee. Het talrijk opgekomen publiek genoot ervan met volle teugen.
Programma van de dag
De eerste die over de eindstreep kwam als winnaar van de veldrit voor juniors en nieuwelingen was Sean De Bie. Gerry Druyts kwam als tweede over de eindstreep gevolgd door Robin De Cnodder.
Winnaar van de juniors en nieuwelingen
Winnaar van de 'Sterrencross'
Danny De Bie werd de winnaar van de sterrencross. Het was achttien jaar geleden dat Danny De Bie, maar dan in de echte cross, in Niel als overwinnaar over de streep kwam. Het team van Jean-Marie Paff legde als ploeg op de overwinning beslag, maar de ploegen die de show stalen waren de acteurs van 'Familie' en 'Thuis' met Simonneke, Femke, Mo en Waldek waren de meest opgemerkte vedetten [ Lees meer... ].
Bart Wellens wint Jaarmarktcross Niel in GVA trofee Veldrijden
Bart Wellens (Fidea) won de Jaarmarktcross in Niel. Wellens kreeg de zege in de schoot geworpen, toen leider Sven Nys op zowat 500 meter van de eindmeet zijn versnellingsapparaat in het wiel draaide. Wellens kwam erop en erover en werd zo winnaar. De Nederlander Richard Groenendaal eigende zich, net als op de Koppenberg, de tweede plaats toe en wordt meteen de nieuwe leider in de GVA Trofee. Sven Nys kon alsnog derde worden [ Lees meer... ].
  • Te 11.00 uur: jeugdinitiatie
  • Te 12.15 uur: juniors en nieuwelingen
  • Te 13.30 uur: oud renners en BV's
  • Te 15.00 uur: A categorie (elite + beloften)
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Klik op deze foto om onze fotoreportage te ontdekken
Sterrencross een schot in de roos
Parcour Cyclocross Niel - Anno 2006
Winnaar van de juniors en nieuwelingen
Winnaar van de Sterrencross in Niel tijdens de jaarmarktcyclocross
Start van de Jaarmarktcross Niel in GVA trofee Veldrijden - 2006
Bart Wellens wint Jaarmarktcross Niel in GVA trofee Veldrijden