© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
1853 - NIEL JAARMARKT - 2006
O
Verslaggeving & fotoreportage: Albert DE TROCH
                     p maandag 6 november 2006 om klokslag 9 uur wordt "Jaarmarkt Niel" geopend door twaalf feestschoten afgevuurd van aan de Rupeldijk.
De 153ste editie van Niel-jaarmarkt is de oudste van de regio
Het weer diende zich aan zoals dat voor een jaarmarkt ideaal is: geen spatje regen of zuchtje wind en ook niet té koud. Vandaar dat reeds vroeg op de ochtend zich heel wat kijklustige aandienden om zich te vergapen aan de diverse stands. Opvallend: waar een standwerker zich inspande om met volgehouden kreten en enthousiaste demonstraties zijn waren aan te prijzen, bleef het volk ook aaneenklitten. Ook het sociaal contact is zeer belangrijk: het ongedwongen praatje met vrienden en kennissen die men zoals elk jaar toevallig op de markt of de foor nog eens tegenkomt.
153ste editie
Over het jaarmarktgebeuren - Anno 2006, werden ettelijke momentopnames gemaakt. Je kan een selectie van enkele van deze opgenomen foto's weervinden in ons [ Fotoalbum ] (32 beeldbestanden).
De lokale horeca
Traditioneel verwent de Nielse Brandweer de dorstigen of zij die slechts door goesting worden gedreven op jenever - wittekes of citroentjes - met als extra bron van inkomsten de voor de gelegenheid bedrukte borrelglaasjes die na een aanvankelijke aankoop voor mindere prijs konden bijgevuld worden. In het lokaaltje naast rotonde van de GBS in de Ridder Berthoutlaan vertoonde Multimedia '97 van 9 tot 15 uur een reeks kortfilms van eigen leden. Ook zij zorgden voor wat lekkers en je kon daar o.a. een 'Koetsierke' drinken.
Wervend aanwezig
Volgens de overeenkomst, kramen de markthandelaars op om 13 uur, doch in de praktijk kan dit zeker bij zulk prachtig weer, wel eens uitlopen. Rond het middaguur doen frituren en eetkraampjes dan weer gouden zaken en de rest van de jaarmarktdag brengen bezoekers soms tot in de vroege uurtjes door in de diverse horecazaken om hun wetenswaardigheden over dit recente jaarmarktgebeuren uit te wisselen.
Fotoreportage & beeldverwerking
Ga terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Klik op deze foto om onze fotoreportage te ontdekken
Enkele sfeerbeelden over dit niet alledaags evenement
Enkele sfeerbeelden over dit niet alledaags evenement