© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer
Nielse Sportavond - Anno 2006
O
Korte verslaggeving & Fotoreportage door Albert DE TROCH
Niel kiest sportfiguur en sportclub van het seizoen en zet kampioenen in de bloemetjes
Indien u even de tijd neemt, zou het ons ook erg verheugen indien we een aanmoedigingswoordje in het [ Gastenboek ] mochten terugvinden.
Ons Gulden Boek
                   p vrijdagavond 19 mei 2006 organiseerde de Nielse sportraad in samenwerking met het College van Burgemeester en Schepenen in de refter van de gemeentelijke basisschool in de Veldstraat te Niel, haar jaarlijkse "Sportavond" waarbij de sportfiguur en de sportclub van het seizoen in de bloemetjes werden gezet.
Korte voorgeschiedenis
Fotoreportage & verdere verslaggeving
Tijdens deze huldiging werden menig foto's genomen (62 geselecteerde beeldbestanden) die u kan ontdekken in ons [ Fotoalbum ]. De geschreven verslaggeving over dit sportevenement kan u eveneens lezen in ons Niels maandblad "Rupelbrug" [ www.rupelbrug.be ] - Editie juni 2006.
Sinds vorig jaar heeft men beide vieringen verenigd in één sportavond. Dit laat toe dat men via deze "Sportavond" een meerwaarde kan bieden aan het Nielse sportgebeuren. Het brengt sporters dichter bij elkaar en er is ruimte voor een gezellige babbel. Nieuw dit jaar is ook dat de "verkiezing van sportlaureaat" wordt opgedeeld in een uitreiking van de trofee "Sportfiguur van het seizoen" en een trofee "Sportclub van het seizoen".
Contact
Wil u meer vernemen over onze Nielse sportvereniging of verdere informatie bekomen, dan kan u steeds terecht bij Marc de Graef - E-mail: marc.de.graef1@telenet.be of bij Guy De Wachter - E-mail: sportdienstniel@telenet.be.
Onze Nielse jeugd is de toekomst
Opvallend was dat de drie genomineerden alle drie tussen de 12 en de 14 jaar waren. "We proberen, met aandacht voor alle leeftijdscategorieën, de sportkaart van de jeugd te trekken. Want de jeugd is de toekomst. Het is dan ook een hart onder de riem voor mezelf en het bestuur om vast te stellen dat de drie genomineerden voor Sportfiguur van het Seizoen alledrie jongeren zijn." aldus schepen van sport Tom de Vries.
De sportfiguur van het seizoen
De sportfiguur van het seizoen werd Jelle Kerkhofs (74 punten). Deze allround sportman werd voorgedragen als tafeltennisser maar speelt ook voetbal en tennis. In 2002 begon hij voor het eerst als tafeltennisser op een clubkampioenschap bij TTC Niel. daar gaf hij direct blijk van talent. Omdat hij het tafeltennis wel zag zitten, begon hij daarna aan competitiesport. Het eerste jaar won hij maar liefst 90% van zijn wedstrijden. Intussen groeide hij verder door en werd reeds tweemaal geselecteerd voor de Federale Kampioenschappen. Hij behaalde ook de eerste plaats in het F-klassement.
De sportclub van het jaar
Sportclub van het jaar werd Volley Niel voor VGL-Jumpers. Volley Niel behaalde in 2004 en 2005 de titel in tweede en eerste gewest en won in beide jaren ook de beker van het gewest. Afgelopen seizoen behaalde Volley Niel de 3de plaats in 3de provinciale en haalde de 1/2 finale in de beker van Antwerpen.
Het glorieuze verleden van het Nielse basketbal
Na een korte pauze presenteerde de sportraad, onder leiding van moderator Luc Vereycken, een interview met oude basketbalglorie en spraakwaterval Bert Van Mechelen. Bert is een oud-speler van basketbalclub Rubo. Destijds klom hij als spelverdeler mee op vanuit de provinciale reeksen naar eerste nationale met een gouden Nielse basketgeneratie. Nationaal was de basketclub Rubo de schrik van het land en klopte, zeker op de Heideplaats, menige topploeg. Bert werd ook verschillende keren geselecteerd voor de nationale ploeg en speelde het EK in Sofia.
De individuele kampioenen
Daarna kregen de individuele kampioenen en Nielse clubs die een kampioenentitel behaalden  (16 in totaal!) in het afgelopen seizoen een oorkonde van het schepencollege.
De Nielse clubs
 • Op de derde plaats met 53 punten verscheen Jamie Herremans, een wielrenner. Jamie behaalde regelmatig podiumplaatsen en presteerde vorig jaar een waar huzarenstukje met sociale inslag. Ten voordele van het kinderkankerfonds van het UZ Gent reeds hij op de Mount Ventoux. Hij deed de beklimming in 1 uur 48 minuten. Een sportman met het hart op de juiste plaats.
 • De tweede plaats ging naar Audrey De Schepper (69 punten). Audrey is een turnster van VGL-Jumpers en is Vlaams en Provinciaal kampioene op de trampoline. Op enkele wedstrijden na wint ze elke wedstrijd waaraan ze deelneemt.
 • Karen Opdencamp (TTC Niel): Belgisch kampioen tafeltennis bij de dames te Doornik
 • Jo Van Bragt (TTC Niel) federaal tornooi Sporcrea in de A-reeks
 • Steven De Heusch (TTC Niel) federaal tornooi Sporcrea in de B-reeks
 • Johan Verlinden (TTC Niel) federaal tornooi Sporcrea in de reacreatiereeks
 • TTC Niel als club: ze eindigde derde in de tornooiclubstand van alle federale tornooien tijdens het seizoen 2005-2006.
 • Dynamo Niel (voetbal): kampioen in de veteranenreeks met maar liefst 117 doelpunten op 22 wedstrijden (5,31 goals per match!)
 • Danny Haestincks en Chris Polfliet (Umicore Tafeltennis): kampioen 3de afdeling A.V.V.V
 • Stijn Sas (Fudji-Yama judo): 1ste in de interscholenkampioenschap te Hasselt, 2de op de provinciale jeugdkampioenschappen en nog verschillende ereplaatsen
 • Stijn Cools (Fudji-Yama judo): 1ste op het openingstornooi 'Trofee van Antwerpen' , 2de op de provinciale jeugdkampioenschappen en nog verschillende ereplaatsen.
 • VGL-Jumpers (turnen-trampoline): vorig seizoen 56 medailles behaald als ploeg of door individuele leden op verschillende tornooien. uitschieters: 1ste plaats Vlaams en Provinciaal kampioenschap Audrey De Schepper en tweede plaats Vlaams kampioenschap van Jeffrey Mostien.
 • Audrey De Schepper (VGL-Jumpers): Vlaams en Provinciaal kampioene in de discipline trampoline. Op enkele wedstrijden na wint ze elke wedstrijd waar ze deelneemt.
 • Paul Claes (Lanterrekes- toppenbiljart) speler van het seizoen in de Nielse Federatie Toppenbiljart
 • Lanterrekes (Toppenbiljart) Kampioen in reeks C van de Nielse Federatie Toppenbiljart (Rudy Van Linden, Leo Collier, Marc Pauwels, Patrick Claes, Donald Van Der Beken)
 • Lanterrekes A (Toppenbiljart) Kampioen in reeks A van de Nielse Federatie Toppenbiljart zonder een verlieswedstrijd (Paul Claes, Dirk Persoons, Rudy De Herdt, Frank Thys, Stefaan Claes)
 • Plezante Hoek (Toppenbiljart) bekerwinnaar in de Nielse federatie Toppenbiljart. (Ronny Segers, Marcel Barbier, Danny Barbier, Vince Huysmans, Danny Van Schoor, Jan Van de Velde)
Keer terug naar de officiele website van de gemeente Niel
Gemeente Niel... Het Bijouke aan de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Enkele sfeerbeelden over dit niet alledaags evenement
Klik op dit beeld om onmiddellijk de fotoreportage te raadplegen
Een groepsfoto van onze Nielse kampioenen
De oude Nielse basketglorie Bart Van Mechelen
Enkele sfeerbeelden over dit niet alledaags evenement