© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
T
Interview door Albert DE TROCH
           ijdens de sportavond die doorging in de zaal van de GBS in de Veldstraat, werd Paul Van Roy niet alleen op de spreekstoel geïnterviewd door gespreksleider Luc Vereycken, hebben we hem na zijn interview om zijn persoonlijke reacties gevraagd:
ADT - Beste Paul, je kende een ganse sportcarrière in Niel. Kan je dat in enkele woorden beschrijven?
Interview Paul Van Roy op Sportavond
2006-2007
ADT - Hoeveel jaar heb je in de basket gezeten?
ADT - Wat is het mooiste aandenken uit uw sportcarrière?
ADT - En wat is de negatiefste herinnering?
ADT - Welke raad kan je geven aan de huidige sporters?
ADT - Hoe zie je jezelf nu en hoe staat het met de conditie?
ADT - Wij wensen je reeds een gelukkige verjaardag toe en nog veel sportgenot.
  • PVR - Ik ben begonnen als voetballer en ben dan na één of twee jaar overgeschakeld op basket. Ik heb met basket heel wat beleefd: ik heb in eerste nationale gespeeld, ik ben naar vreemde landen getrokken en speelde in Nederland, Spanje, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Ik heb in het basketwereldje heel wat ervaring opgedaan.
  • PVR - Ik ben begonnen toen ik 15 was en toen ik 60 werd, baskette ik nog steeds bij Rubo Niel. Wij hadden de meeste toeschouwers van België. Wij speelden voor 2000 man en dat is een unicum.
  • PVR - In '57 zijn we naar de hoogste reeks gestegen. Dat was iets speciaals voor een ploeg van een kleine gemeente als Niel die moest spelen tegen ploegen uit Brussel en Antwerpen.
  • PVR - Ik heb ooit eens een zware blessure opgelopen in een wedstrijd, waardoor ik toch wel 7 à 8 maanden uitgeschakeld was. Ik bezocht allerhande doktoren en kinesisten, maar op een bepaald moment zag ik geen licht meer in de donkere tunnel. Na al die maanden is toch alles terug in orde gekomen.
  • PVR - Ik heb in de 45 jaar dat ik sport beoefende nooit voor de 'groene tafel' moeten verschijnen. Ik ben altijd sportief gebleven, mens gebleven op het terrein. De scheidsrechters waren mijn vrienden. Vaak zie ik dat er gecontesteerd wordt, dat de beslissingen van de scheidsrechters worden betwist. Het zou voor de sport een interessante zaak zijn indien ook de jongere sporters zich goed zouden gedragen tijdens de wedstrijden, dat zien de toeschouwers trouwens ook graag.
  • PVR - Ik word dit jaar 76. Ik tracht me echter nog jong te houden door bijvoorbeeld te fietsen.
Keer terug naar vorige pagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Bezoek de website van de Sportraad Niel
Paul VAN ROY, sportman en journalist voor de Gazet van Antwerpen