© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek
V
Korte verslaggeving & fotoreportage: Albert DE TROCH
           oor de derde maal op een rij organiseerde de Nielse Sportraad in samenwerking met het College van Burgemeester en Schepenen op vrijdagavond 1 juni in de refter van de gemeentelijke basisschool in de gemeentelijke basisschool in de Veldstraat, haar jaarlijkse verkiezing van de "sportfiguur van het jaar" en "sportclub van het jaar" [ Verneem meer over de vorige editie… ].
Voor verdere informatie kan u steeds terecht bij:
Marc DE GRAEF - voorzitter Sportraad Niel
Emile Dewittstraat 57 - 2845 Niel
Tel. 03-888.81.06 - GSM: 0477/363.876
E-mail: marc.de.graef1@telenet.be
Of met:
Guy DE WACHTER - sportambtenaar
Jozef Wauterslaan - 2845 Niel
Tel. 03-888.35.00
E-mail: sportdienst@telenet.be
Website: www.nieldigitaal.be/sportraad/
Verkiezing van de sportploeg en sportfiguur van het jaar
Verkiezing van de sportfiguur van het jaar
De Nielse sportfiguur en de sportclub van het jaar worden gekozen door de algemene vergadering van de Sportraad die bepaalt via een puntensysteem en rangschikking wie de belangrijkste sporter is van het seizoen 2006-2007. Zes Nielse sportclubs, die kampioen gespeeld hebben, kwamen in aanmerking:
BC Lanterrekes (Toppenbiljart) - BBC Niel (Basketbal) - Den Tighel (Zaalvoetbal) - Volley Niel (Volleybal) - Fero-Sportzonen (Basketbal) en TTC Niel (Tafeltennis). Daaruit koos de algemene vergadering - na een spannende strijd - de sportclub van het seizoen. Volley Niel kwam als overwinnaar uit de Bus. "De keuze werd bepaald door het feit dat Volley Niel drie keer kampioen is geworden op vier seizoenen tijd. Volley Niel eindigde net voor TTC (Tafeltennisclub)", zo weet schepen voor sport Tom De Vries ons te vertellen.
Bij de individuele sporters waren er genomineerden uit diverse sporttakken: Paul Claes (topbiljart) - Eric Daelman (artistiek biljart) - Isabeau Huyge (Paardendressuur) - Thomas van Loock ( Judo) - Kenneth Van den Berghe (Atletiek) - Sam en Audrey Laureys (Crossparcours met honden) - Dieter Van Den Bossche (Tafeltennis) en Yannick Burssens (Tafeltennis).
Individueel werd Eric Daelman gekozen en we vroegen ook hier aan schepen Tom De Vries naar de motivatie: "Omwille van de winst van internationale tornooien bij artistiek biljart. Eric is vice- Belgisch kampioen artistiek biljart en ook mede-organisator van het wereldkampioenschap in die discipline dat volgend jaar in Schelle zal plaatsvinden", wist onze schepen voor sport ons te vertellen.
Informele babbel met een gekende Nielse sportglorie
Even traditioneel op deze sportavond is het interview, een informele
babbel die Luc Vereycken houdt met een gekende Nielse glorie.
Vorig jaar werd Bert Van Mechelen geïnterviewd, een vroegere
basketspeler van Rubo Niel. Paul Van Roy (75) zou normaal vorig
jaar met Bert Van Mechelen geïnterviewd worden, doch werd toen
gehospitaliseerd. Gelukkig kon er nu wél bij zijn. Paul Van Roy is
algemeen bekend als plaatselijk Niels journalist van Gazet van Antwerpen, maar is ook basketbalinternationaal geweest en was samen met enkele andere basketters één van de boegbeelden van Rubo Niel, een ploeg die in de karen '50, '60 en '70 heel wat furore heeft gemaakt in de gemeente Niel. Hij vertelde heel smakelijk anekdotes over zijn basketcarrière die ongeveer 45 jaar heeft geduurd. Hoe hij zelf zijn sportcarrière samenvat en de triomfen die hij behaalde, maar ook de tegenslagen die hij te verwerken had [ Lees zijn reactie die wij ter plaatse konden opnemen… ].
Verkiezing sportfiguur en - ploeg van het jaar
2006-2007
Fotoreportage & beeldverwerking
Ook over dat jaarlijks wederkerend sportevenement werden enkele sfeerbeelden van opgenomen waarvan u een selectie van de opgenomen sfeerbeelden (29 foto's) kan ontdekken in ons [ Fotoalbum ].  Een dynamisch beeld over het sportevenement wordt u ook weergegeven door onze fotomontage (videofilm) door nevenstaand beeldje aan te klikken.
Verdere verslaggeving & Interview
In de geschreven versie van het Nielse maandblad 'Rupelbrug' - editie juli/augustus 2007 - worden zowel de verkozen Nielse sportclubs als de verkozen sportfiguur van het seizoen 2006-2007 uitvoerig voorgesteld met een selectie uit hun palmares. In deze vakantie-editie kan u tevens de reactie van Paul Van Roy of interview dat wij ter plaatse van hem afnamen reactie lezen .
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Marc DE GRAEF, voorzitter van de Sportraad Niel
Bezoek de website van de Sportraad Niel
Groepsfoto van onze Nielse sporters
Interview van Paul Van Roy