© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
S
Overzicht in woord en beeld - Persmededeling van 26 mei 2008
                   inds 2004 hebben de Nielse visclubs de handen in elkaar geslagen en onder impuls van put-wachter Emile Hendrickx en Kamiel Convents, voorzitter van de Nielse hengelclub 'Eskimo' organiseren zij jaarlijks een sportnamiddag voor kinderen en personen met een handicap aan één van de visvijvers in het prachtige visvijvergebied die de gemeente Niel rijk is.
Overzicht van deze sportnamiddag in beeld
Jaarlijkse viswedstrijd voor kinderen met een handicap
De bekeroverhandiging aan de visserskampioenen
Overzicht opgenomen tijdens de bekeroverhandiging (38 foto's), kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ].
Nielse vissers dragen hart op de juiste plaats
Voor de vijfde keer op een rij organiseerden de vier Nielse bestaande hengelsportverenigingen, 'De Goudkarper' - 'Koninklijke Verenigde Lijnvissers' - 'De Karper' en 'Eskimo' ook dit jaar in samenwerking met het Nielse gemeentebestuur, de gemeentelijke Sport, met als voorzitter Marc De Graef, en Welzijnsraad,op zaterdagnamiddag 24 mei 2008 een viswedstrijd voor kinderen en personen met een beperking of handicap. Dit jaar ging deze sportnamiddag door aan de visvijver van hengelclub 'Eskimo'. De opbrengst van deze sportnamiddag, waar uiteraard iedereen uiterst welkom was, gaat zoals de vorige edities integraal naar een sociaal project.
[ Verneem meer over een vorige editie... ]
Een onvergetelijke Nielse sportnamiddag voor de deelnemers
In het prachtige natuurschoon van de Nielse visvijvers en meer bepaald aan de gloednieuwe kantine van de visclub 'Eskimo', kwamen 41 enthousiaste kinderen van Akabe, KVG-Antwerpen en andere Nielse jongeren en personen met een beperking of handicap bijeen. De 'weergoden' waren het initiatief gunstig gezind, want de Nielse visvijvers kregen een zalig lenteweertje gepresenteerd. Samen met een ervaren vrijwillige visser, die lid is van één van onze Nielse vislubs (peter of meter), kregen de deelnemers een plaats toebedeeld aan de visvijver en mocht de viswedstrijd beginnen.
Tweemaal een uurtje vissen en met volle teugen genieten aan de Nielse visput kon je zo aflezen op de gezichten van onze toekomstige viskampioenen. Tijdens de 'break' werden zij verwend met een chocomelk en een overheerlijke koffiekoeken aangeboden door sponsor Silvester Van der Velde. "Sommige kinderen die anders niet stil te krijgen zijn, waren dit keer meer dan gefascineerd en genoten ten volle van een portie sport en ontspanning", klonk het uit menige vissersmond.
Kort verslag en fotoreportage & beeldverwerking: Albert DE TROCH
Voor verdere informatie kan u steeds contact opnemen met:
Kamiel Convents, voorzitter Nielse visclub 'Eskimo'
Potaardestraat 58 - 2845 Niel
Tel. 03-888.58.34
E-mail: kamiel.convents@skynet.be
Website: http://users.telenet.be/eskimoniel3
Genieten met volle teugen
Anno - 2008
Reactie van de Nielse schepen voor Welzijn en Sport
"Dit is een hartverwarmend initiatief waar sport en welzijn worden verenigd. De inzet van de vissers en al de vrijwilligers voor dit evenement is indrukwekkend. Ze hebben hun hart van goud weer laten zien. Wij willen alvast alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en we hopen de deelnemers volgend jaar allemaal terug te ontmoeten" klinkt het uit de monden van schepen voor welzijn Walter Troch en schepen van sport Tom De Vries.
Rondvaart over de visput... een bijkomende attractie
Volledig nieuw dit jaar was de vrijwillige medewerking van de 'Nielse Rupelsneppen'. Dit jaar stapte ook deze Nielse sportvereniging mee in dit samenwerkingsproject voor het 'goede doel'. Zij organiseerden een voor de deelnemende kinderen een erg gesmaakte kanotocht over de Nielse visput. Nadien mochten de aanwezige toeschouwers ook even van een kanotocht genieten. Burgervader Luc Van Linden was dan ook nadien één van de eersten die van deze tocht genoot, gevolgd daarachter door de schepen van Welzijn en Sport. De duikersploeg van de 'Nielse vrijwillige brandweer' hield een oogje in het zeil om de veiligheid te garanderen.
Prijsuitreiking aan de visserskampioenen
'Deelnemen is belangrijker dan winnen' en ieder van de gelegenheidsvisser voelde zich ook tijdens deze editie 'viskampioen'. Elke deelnemer kreeg als aandenken van dit sportgebeuren een beker overhandigd door burgemeester Luc Van Linden en de schepenen Walter Troch, Tom De Vries en Sofie Terreur. Dat zorgde voor erg mooie en dankbare taferelen. Er werden dikke knuffels van dankbaarheid uitgewisseld. Suzanne De Leeuw, gelegenheid foto-operator voor 'FotoNiel' zorgde ervoor, zoals de vorige jaren, dat iedere deelnemer met zijn begeleider, de foto opgenomen tijdens de viswedstrijd als leuke herinnering mocht meenemen.
Met speciale dank aan al de vrijwilligers en sponsors
Hoewel in feite iedere deelnemer een 'viskampioen' is, ging de hoofdprijs van deze viswedstrijd naar gelegenheidsvisser Wim Leonidas en begeleider Werner Backx. Hij ving maar liefst zestien kilogram vis. De 2de prijs ging naar Dana Amelinckx met haar begeleider Albert Pintens, die elf kilo vis wisten aan de lijn te strikken. Els en haar begeleider Van der Wiele, haalden de derde prijs met 10,600 kilo binnengehaalde vis.
Winnaars van deze viswedstrijd
Zonder de medewerking van de talrijke vrijwillige medewerkers en bereidwillige sponsors is dit jaarlijks wederkerend sportief en sociale gebeuren, evenement dat volledig gericht is op de minder valide jongeren en personen met een beperkte handicap, per definitie elk jaar moeilijk te organiseren om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen. Om deze reden ook wil ik, in naam van de vier organiserende Nielse visclubs, een speciale dank richten voor hun spontane medewerking voor dit mooie en goede doel.
Van de talrijk opgenomen foto's werden in totaal 206 beeldbestanden geselecteerd. Te onoverzichtelijk om deze allemaal in één enkel fotoalbum onder te brengen. Om deze reden werd de fotoreportage opgesplitst in drie verschillende fotoalbums:
De gelegenheidsvissers met hun begeleider
Overzicht van onze gelegenheidsvissers met hun begeleider peter of meter (43 foto's), kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ].
Volledig overzicht van deze sportnamiddag
Het volledig overzicht van deze sportnamiddag (125 foto's) kan
u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van
het flitsende fototoestel te klikken. Een dynamischer beeld over
deze fotoreportage (videofilmpje), met de opgenomen reacties van Kamiel Convents, schepen voor welzijn Walter Troch en Tom De Vries, schepen voor sport, kan u weervinden door de linker onderknop aan te klikken van onderstaand televisieschermpje.
Sportdag voor minder valide jongeren en personen - Anno 2008
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Raadpleeg de fotoreportage over deze sportnamiddag
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
Kamiel CONVENTS, voorzitter van de Nielse visclub Eskimo
klik hier om de foto te vergroten
Groepsfoto van de deelnemers omringd door hun begeleiders en sponsors
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten