© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
D
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van 28 juni 2008
                   e langste dag van het jaar valt of rond 21 juni. Het is ongeveer de dag waarop de zonnewende (zomerwende) plaatsvindt. De aankondiging van een hopelijk mooie zomer. Op deze tijd hebben de studenten van het basisonderwijs ook al hun schoolexamens achter de rug. Sommigen onder hun kunnen de stress die de schoolexamens heeft teweegbracht voor een tweetal maanden vergeten. Deze eerste zomerdag is dan ook de geschikte datum om het schooljaar af te sluiten met nog een laatste groots kinderfeest.
Overzicht over dit schoolfeest in beeld
SCHOOLFEEST...
Groots kinderfeest als afsluiter van het schooljaar 2007-2008
Zaterdagnamiddag 21 juni 2008 werd de gemeenteschool in de Schutterhofstraat in Niel omgetoverd tot een waar pretpark. Uiteraard stonden de leerlingen van de school deze ganse namiddag centraal. Niet enkel de kinderen waren op dit kinderfeest uitgenodigd, maar ook hun ouders-, grootouders-, tantes-, ooms-, oud leerlingen-, vrienden en sympathisanten van de school. Het was of gans de bevolking van de gemeente Niel die dag afspraak hadden gemaakt op één zelfde plaats. Men kon er werkelijk bijna op de hoofden lopen. Op centrale speelplaats van de gemeentelijke meisjesschool konden de uiterst geïnteresseerde toeschouwers genieten van het heel variërend optreden van de verschillende klassen van de scholen die de gemeentelijke basisschool Niel rijk is. Het geheel werd afgesloten door een hele reeks randactiviteiten waarbij de kinderen zich volledig konden uitleven. Ook dit schoolfeest zoals deze van de Sint-Hubertusschool van Niel was, zoals de vorige jaren, een waar succes. Weer eens wordt aangetoond dat onze Nielse inwoners levensgenieters zijn.
Sinds 1 september 2004 behoort de Gemeentelijke basisschool Niel tot de scholengemeenschap sOm (samen Onderwijs maken). Deze gemeenteschool behoort tot het gesubsidieerd gemeentelijk onderwijs van Niel. Het 35-koppig schoolteam staat ter beschikking van ongeveer 480 ingeschreven leerlingen (zowel kleuter- als lager onderwijs) die verspreid zitten over 4 vestigingsplaatsen: een schoolantenne in de Veldstraat, één in de Schuttershofstraat, één in de Ridder Berthoutlaan en één in de E.D. Rooseveltstraat.
Kort verslag en fotoreportage & beeldverwerking: Albert DE TROCH
Meer informatie
Wilt u meer vernemen over de gemeentelijke basisschool in Niel, dan kunt u steeds contact opnemen met schooldirecteur Guido Reusens, Veldstraat 1 te 2845 Niel - Tel. 03-888.25.22 - E-mail: gbsniel@telenet.be - Webstek: www.gbsniel.be.
De gemeentelijke basisschool Niel
Een selectie van enkele momentopnamen over dit schoolfeest
(67 foto's) kunt u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op
het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken. Een dynamische weergave van deze fotoreportage (videofilmpje), met het ter plaatse opgenomen inter-view van Jim Deridder, schepen van onderwijs in Niel die enkele preventie-tips geeft voor de zomervakantie, kan u ontdekken en beluisteren door op de linker onderknop van nevenstaand televisieschermpje aan te klikken.
van de Gemeentelijke Basisschool Niel
Schoolfeest van de Gemeentelijke Basisschool Niel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Raadpleeg de fotoreportage over dit gemeentelijk schoolfeest
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
Guido REUSENS, schholdirecteur van het Gemeentelijk Basisonderwijs Niel
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten