© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
O
Overzicht in woord en beeld - Persmededeling van 5 juni 2008
                   p zondag 1 juni 2008 organiseerde de Nielse Culturele Raad een muzikale cul-
tuurnamiddag aan de boorden van de Rupel, meer bepaald aan het lokaal van de Nielse kano-
club K.N.R.S. (Koninklijke Nielse Rupelsneppen) in de Legastraat te Niel.
Overzicht van deze cultuurnamiddag in beeld
De muzikale zomer in Niel...
De nieuwe formule van het vroegere 'Straatfestival'
Het vroegere 'Straatfestival', dat zijn beste jaren gekend had, wordt dit jaar gepreid over verschillende culturele activiteiten, die op diverse locaties in de gemeente georganiseerd worden [ Verneem meer... ].
Een gezellige zondagnamiddag aan de boorden van de Rupel
Vanaf 14 uur had de Nielse Cultuurraad alle geïnteresseerden uitgenodigd om een gezellige namiddag door te brengen aan de boorden van de Rupel en om - met een frisse pint - een vleugje cultuur op te snuiven op deze prachtige, romantische locatie. De toegang was voor iedereen volledig gratis en de frisse pinten werden geschonken aan democratische prijzen.
Onder het thema 'Er zit muziek in... aan de boorden van de Rupel' werden de talrijk opgekomen aanwezigen vanaf 15 uur verwend met het optreden van 'Pladek', een groep die in zijn eigen volksmuziek zijn geboortestreek bezingt. Deze volkse muziekgroep uit de Rupelstreek legt zich toe op het actualiseren van oude en het creëren van hedendaagse Rupelstreekliederen. De ambiance was onmiddellijk verzekerd. Oude liedjes werden opnieuw van onder het stof gehaald. Een mengeling van nostalgische en hedendaagse klanken. Tussendoor citeerden onze artiesten André Lambrechts, Paul Van Reeth en Luc Van Aken ook teksten uit lang vervlogen tijden, maar ook onderwerpen over hedendaagse toestanden kwamen aan bod. Een namiddag met een lach en een traan, humor en ernst. Een onvergetelijke en meer dan interessante cultuurnamiddag waarbij vele aanwezigen met hart en ziel meezongen.
Kort verslag en fotoreportage & beeldverwerking: Albert DE TROCH
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over de toekomstige cultuurevenementen van de Nielse Cultuurraad, dan kunt u steeds terecht bij Sandy VAN DE VELDE, cultuurambtenaar van Niel, administratief adres: Dorpsstraat 26 - 2845 Niel - Tel. 03-451.00.30 - e-mail: sandy.van.de.velde@niel.be - Website: www.niel.be.
Een muzikale cultuurnamiddag
Een selectie van enkele beelden (25 foto's) die tijdens deze muzikale cultuurnamiddag genomen werden, kunt u ontdekken in ons
[ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende foto-
toestel te klikken. Een dynamischer beeld over deze fotoreportage (videofilmpje), met het stakerslied van de Nielse steenbakkers (ons SABAM-vrij ter beschikking gesteld door de muziekgroep 'Pladek' die hun voorlaatste optreden deden), kan u weervinden door de linker onderknop aan te klikken van onderstaand televisieschermpje.
Aan de boorden van de Rupel
De muzikale zomer in Niel... Aan de boorden van de Rupel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Raadpleeg de fotoreportage over deze Nielse cultuurnamiddag
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
Sandy VAN DE VELDE, cultuurambtenaar van Niel
klik hier om de foto te vergroten
Logo Cultuurraad Niel/aan de Rupel