© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
D
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van 15 juli 2008
                   e twee maand durende schoolvakantie is begonnen en velen onder ons zijn al op vakantie vertrokken of hebben in de komende weken een vakantiereis gepland. Weinige ouders kunnen zich twee maand verlof veroorloven en hebben het soms moeilijk om hun kroost tijdens deze vakantieperiode onder te brengen. Geen nood, het gemeentebestuur van Niel/aan de Rupel, heeft voor hen de geschikte oplossing voorzien.
Kort overzicht van deze speelpleinnamiddag in beeld
De speelpleinwerking Niel...
Speelpleinwerking 2008
Zoals de vorige jaren organiseert het gemeentebestuur van Niel ook dit jaar, in samenwerking met de Nielse Jeugdraad, tijdens de zomervakantie een 'speelpleinwerking'. Een ploeg gemotiveerde monitoren staan er klaar om aan de kinderen een hele hoop leuke en keitoffe activiteiten te bezorgen! De speelpleinwerking loopt dit jaar van 1 juli tot en met 14 augustus 2008, hetzij op elke werkdag tussen 07.00 uur en 18.00 uur. Alle kinderen (kleuters vanaf 3 tot en met 12 jaar uit de lagere school) die in Niel wonen of in Niel naar school gaan kunnen aan deze speelpleinwerking deelnemen. Zo kunnen vele kinderen opgevangen worden gedurende bijna de ganse schoolvakantie.
Een speelpleinwerking kan privé of gemeentelijk zijn. In de gemeente Niel heeft het gemeentebestuur sinds 1975 deze taak op zich genomen. Zij biedt opvang aan alle kinderen van de gemeente of kinderen die er schoolgaan en wil de speelpleinwerking dan ook zo laagdrempelig mogelijk houden voor de ouders (lage prijzen). Vroeger waren er maar een of twee studenten aanwezig die enkel toezicht hielden. In 1998 werd overgeschakeld naar een speelpleinwerking met monitoren. Sindsdien zorgt een team van 7 jonge monitoren en een coördinator (allen jobstudenten) er voor dat de kinderen al ravottend het fijn hebben tijdens hun zomervakantie.
Kort verslag en fotoreportage & beeldverwerking: Albert DE TROCH
Meer informatie
Wenst u meer informatie over de gemeentelijke speelpleinwerking, dan u steeds contact opnemen met jeugdambtenaar Christel WAERZEGGERS, in de sporthal, Jozef Wauterslaan hier te Niel - Tel. 03-888.35.00.
E-mail: jeugddienst.niel@telenet.be - Webstek: www.niel.be.
Buitenschoolse kinderopvang en de speelpleinwerking
Beelden spreken voor zich en hebben in feite weinig woorden nodig om deze speelpleinnamiddag te beschrijven.
Een selectie van enkele momentopnamen (46 foto's) opgenomen tijdens ons bezoek kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Actief tijdens de vakantiedagen
Het ontstaan van de gemeentelijke speelpleinwerking
Er is een essentieel verschil tussen buitenschoolse kinderopvang en de speelpleinwerking. De buitenschoolse kinderopvang wordt georganiseerd in twee opvangplaatsen ''t Speelhuis', Emile Vanderveldelaan 31 te Niel en 'De Speelberg', Korte Hamelweg B te Niel. Deze zijn voor en na school actief tijdens de schooldagen tussen 07u00 en na de school tot 18u00 (respectievelijk tot 18.30uur) en ook in de vakantie tot 11 juli en vanaf 18 augustus. Hier wordt er gewerkt naar de normen van 'Kind en Gezin', aan de tarieven van deze Vlaamse openbare instelling voor hulp en advies over het welzijn van kinderen [ Verneem meer... ].
De Nielse speelpleinwerking draait op volle toeren
Donderdagnamiddag 10 juli gingen wij even een kijkje nemen op de speelpleinen van de gemeente-lijke meisjesschool in de Schuttershofstraat te Niel. Een dynamisch team van jonge monitoren en een coördinator ontfermen zich gans de dag over de kinderen. Het monitorenteam organiseert ook op regelmatige tijdstippen diverse geleide activiteiten zoals een uitstap naar de Zoo van Antwerpen-, gaan hengelen of minigolf spelen-, doen aan laser-schooting of gaan op schattenjacht. De kinderen hebben geen tijd om zich maar één enkel ogenblik te vervelen. Gezien het grote aantal aanwezige kinderen, worden deze opgesplitst in leeftijdsgroepen.
Reactie van de jeugdambtenaar
"De jongste jaren draait de speelpleinwerking op volle toeren. Dagelijks bieden zich ongeveer tachtig à negentig kinderen aan. Zowel in de voormiddag als in de namiddag is er één geleide activiteit voorzien. De kinderen genieten er echt van", vertelt ons Christel Waerzeggers, een fiere jeugdambtenaar.
De gemeentelijke speelpleinwerking in Niel
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Raadpleeg de fotoreportage over de Nielse speelpleinwerking
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
Christel WAERZEGGERS, jeugdambtenaar in Niel
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten