© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
H
Overzicht in woord en beeld - Perscommuniqué van 2 juli 2008
                   et gemeentebestuur Niel en de lokale politiezone hechten veel belang aan het thema verkeer. Ze geloven dat het zinvol is om kinderen tijdig te leren omgaan met en in het verkeer. Elk jaar nemen de leer-lingen uit de streek van het zesde leerjaar deel aan het intergemeentelijke verkeerspark. In de weken vooraf krijgen de leerlingen verkeersles van de politie en leggen vervolgens een theoretische proef af. De leerlingen die in deze proeven geslaagd zijn, leggen daarna in het praktijkgerichte verkeerspark behendigheidsproeven af en rijden ze een fietsrally. Het unieke aan dit verkeerspark is dat het gewoon op de openbare weg doorgaat.
Kort overzicht van deze brevetuitreiking in beeld
Nielse scholieren ontvangen Verkeersbrevet - 2008
Een selectie van enkele momentopnamen (24 foto's) opgenomen tijdens deze brevetuitreiking kan u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Een praktijkgericht verkeerspark
Oorspronkelijk werd het project van een praktijkgericht verkeerspark uitgebouwd in 2001 door het toenmalige politie-korps van Rumst. Dit initiatief werd daarna overgenomen door het lokale gemeentebestuur. Sindsdien organiseert de gemeente Rumst in samenwerking met de politiezones HEKLA en RUPEL een jaarlijks 'levendig verkeerspark' waarbij alle scholen uit de streek op worden uitgenodigd. De theoretische lessen worden in de schoolklassen zelf gegeven door de lokale wijkinspecteurs en dit in samenwerking met de jeugddienst wat de gemeente Niel betreft. De leerlingen krijgen voorlichting over de bestaande wegcode en tips om veilig naar school te gaan (of fietsen). De wijkinspecteur zet alles overzichtelijk op een rijtje aan de hand van een interactieve presentatie en de leerlingen kunnen naar hartelust vragen stellen. Een week later krijgen ze een theoretische test. Het andere gedeelte van de punten krijgen ze dankzij de praktische proeven tijdens het 'levendig verkeerspark'. Achteraf volgt een brevet voor de leerlingen die 80% of meer behaald hebben. De klas met het hoogste gemiddelde krijgt een aparte prijs! In de voorstellingsbrochure van de Lokale Politie-Zone Rupel vind je hierover een passage. Dit jaar namen 46 schoolklassen uit de streek deel aan dit verkeersinitiatief. In de wijk Predikherenlaanvelden in Reet kwamen op zaterdag 10 mei 2008 zowat 970 leerlingen samen van de zesde leerjaren om er hun praktische proeven af te leggen. Op een uitgestippeld parcours konden de kinderen in een niet verkeersvrije wijk ervaren hoe ze reageerden op de verschillende echte verkeerssituaties. Hun begeleiders noteerden en corrigeerden de verkeersovertredingen.
Veiligheid van onze jongere inwoners is uiterst belangrijk
Verslaggeving- fotoreportage & beeldverwerking: Albert DE TROCH
Meer informatie
Wenst u meer te vernemen over het project 'Praktijkgericht verkeerspark', kan u steeds contact opnemen met de gemeentelijke jeugdambtenaar Christel WAERZEGGERS, Sporthal 'August Wyn', Jozef Wauterslaan te 2845 Niel - Tel. 03-888.35.00 - E-mail: jeugddienst.niel@telenet.be - Webstek: www.jeugdraadniel.be.
Omdat de gemeente Niel erg veel belang hecht aan de veiligheid van haar jongere inwoners (zie bijvoorbeeld ook naar het fietspad langsheen het spoor) hecht ze ook veel belang aan het resultaten van dit verkeerspark. Daarom worden de beste Nielse leerlingen (80% of meer) beloond met een verkeersbrevet.
Overhandiging van het verkeersbrevet
Op maandag 30 juni werden de deelnemende Nielse klassen dan ook uitgenodigd in de videoklas van de Sint-Hubertusschool. Spijtig genoeg konden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool niet aanwezig zijn op deze huldiging omdat zij op reis waren (bosklassen). Dit jaar scoorde 5 Nielse leerlingen boven de 80%, allen uit de Sint Hubertusschool. Het waren schepen van jeugd Tom De Vries en schepen voor onderwijs Jim Deridder die deze leerlingen op hun school kwamen bezoeken om het verkeersbrevet uit te reiken. Ook de beste Nielse klas kreeg een wisseltrofee. Deze eer ging voor het afgelopen schooljaar naar 6B van de Sint- Hubertusschool.
De laureaten van het verkeerspark - Editie 2008
Volgende leerlingen kregen het verkeersbrevet overhandigd: Email Zafar - Sam Mortelmans - Arno Rosa Asencio - Jeroen Brits en Yero Vuylsteke [ Ontdek ook de volledige lijst van de deelnemers ].
Reactie van Schepen van Sport
Op deze manier wil het gemeentebestuur een steentje bijdragen tot de veiligheid van onze jongere inwoners, inwoners die binnenkort meer en meer in het verkeer actief zullen worden. Zij gaan immers naar de humaniora en dienen zich dan vaak wat verder te verplaatsen met de fiets of het openbaar vervoer, laat ons een fiere Tom De Vries ons weten.
Nielse scholieren ontvangen verkeersbrevet
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Raadpleeg de fotoreportage over deze brevetuitreiking
Christel Waerzeggers, jeugdambtenaar gemeente Niel
De laureaten die het verkeersbrevet behaalden