© Aanvullende website van het Nielse Gemeentebestuur - Concept & Lay-out - ADT_SYSTEMS - Edward Claessenslaan 116 te 2845 Niel
Contact - E-mail - Tel: +32 (0) 3-844.77.80 - GSM: 0486/59.88.44 - Privacybeleid - Disclaimer - Gastenboek - Gratis nieuwsbrief
T
Overzicht in woord en beeld - Persmededeling van 5 juni 2008
                   ijdens het weekend van 31 mei op 1 juni 2008, vond de tweede editie van 'Vlaanderen Fietst' plaats, een initiatief van Bloso en de Wielerbond Vlaanderen. Daarvoor werken zij samen met de gemeentelijke sportdiensten en de lokale wielerclubs. Met dit sportieve initiatief willen de organisators in Brussel en in zoveel mogelijk Vlaamse steden en gemeenten mensen laten kennismaken met de wielersport in al zijn vormen. Met een divers aanbod brengen de lokale organisatoren de wielersport naar de geïnteresseerden toe.
Een terugblik op deze schitterende fietstocht
Fietsplezier in de Rupelstreek
Een fietstocht doorheen de Rupelstreek en omgeving
In de Rupelstreek zijn er nog heel wat mogelijkheden om per fiets te ontdekken. Hoe-
wel het al de 2de editie is van 'Vlaanderen Fietst', organiseerde de Sportraad Niel
ook een fietstocht doorheen de Rupelstreek en omgeving. Omdat het de eerste jaar is
dat Niel meefietst tijdens dit sportevenement, werd er geopteerd voor een korte rit van ongeveer 35 kilometer. In samenspraak met de gemeentelijke sportraad, had Schepen van sport en toerisme Tom De Vries deze fietstocht al eens gereden en zou daarna als gids het peloton voorrijden.
[ Ontdek de fietsroute... ]
Gezellig fietsen met heel het gezin
Achttien deelnemers stonden paraat aan de startlijn om de uitgestippelde fietstocht op hun actief te zetten. Alvorens van start te gaan werden zij ook door burgemeester Luc Van Linden, die ook aan deze fietstocht deelnam samen met zijn dame, bedacht met een meer dan nuttig geschenkje. Een fluorescerende fietsvestjes aangeboden door de 'Politiezone Rupel'. Met schepen voor toerisme en sport Tom De Vries en burgervader Luc Van Linden op kop, vertrok deze mooie groep van 'sportievelingen' voor een tocht langs de mooiste plaatsjes en wegen doorheen de Rupelregio. Bij de start was de hemel bewolkt, maar geleidelijk werden de weersomstandigheden mooier en kwam het zonnetje 'meepiepen'. Tijdens deze fietstocht van ongeveer 35 kilometer werd er een tussenstop ingebouwd ter hoogte van het gemeentehuis van Aartselaar waar schepen Tom De Vries in naam van de Nielse sportraad een verdiend 'natje' aanbood aan de deelnemers. De fietstocht werd afgesloten aan de kantine van de Nielse Rupelsneppen alwaar de Nielse Cultuurraad een optreden van 'Pladek' had voorzien [ Verneem meer... ].
"In 2009 doen we opnieuw mee" aldus de schepen van sport Tom De Vries. "Volgend jaar zullen we naast de korte rit ook een uitgebreide rit voorzien. Onze gemeentesecretaris Eric Vermeiren, zelf een overtuigd fietser, heeft zich geëngageerd om een tocht van 80 kilometer uit te zetten voor de beter geoefende fietsers".
Kort verslag en fotoreportage & beeldverwerking: Albert DE TROCH
Meer informatie...
Wenst u op de hoogte gehouden te worden over de verdere sportactiviteiten georganiseerd in de gemeente Niel, neem dan gerust contact op met Marc De Graef, voorzitter Sportraad Niel, Emile Dewittstraat 57 te 2845 Niel - GSM: 0477/363.876 - E-mail: marc.de.graef1@telenet.be - Website: www.niel.be.
Korte reactie van Schepen voor sport
Twee jongens uit Schelle, Thomas (10) en Ruben (8), waren de sportieve helden van de dag.
Beiden fietsten ze zonder moeite de ganse tocht uit. Misschien wordt Thomas onze toekomstige wereldkampioen voor onze regio... Wie weet!  Een selectie van enkele beelden (33 foto's) opgenomen tijdens deze fietstocht door de Rupelregio kunt u ontdekken in ons [ Fotoalbum ], of door op het icoontje van het flitsende fototoestel te klikken.
Fietsplezier in de Rupelstreek op 1 juni 2008
Ga terug naar de verwelkomstpagina
Keer terug naar de top van deze pagina
Raadpleeg het overzicht van deze website
Raadpleeg de fotoreportage over deze Nielse sportnamiddag
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
klik hier om de foto te vergroten
Marc DE GRAEF, voorzitter van de Nielse Sportraad
klik hier om de foto te vergroten
Logo van de Sportraad Niel
Onze Nielse sportieve deelnemers
klik hier om de foto te vergroten